EH Bildu insisteix en esclarir responsabilitats dels fets de la nit de l’1 d’octubre a Calella

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El senador Jon Iñarritu ha anunciat a Ràdio Calella TV que el partit independentista basc ha presentat una sol·licitud d’empara a la mesa del Senat perquè obligui el Govern espanyol del PP a donar explicacions sobre l’actuació dels agents de la Guàrdia Civil allotjats a l’Hotel Vila. Denuncia que el Ministre Zoido va donar una versió “falsa i incompleta de les agressions comeses per agents incontrolats”, que no s’ajusta amb el testimoni que en donen les persones que es manifestaven i els documents gràfics que es van enregistrar. Iñarritu ha assegurat que EH Bildu no es quedarà de braços plegats davant la brutalitat que es va veure el dia del referèndum a Catalunya.

En declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el senador Jon Iñarritu denuncia la voluntat del Govern espanyol d’ocultat la veritat i promoure la impunitat davant els greus fets que van tenir lloc aquí a la ciutat. Va interpel·lar el ministre Zoido el passat mes de gener, fent al·lusions a la “pluja daurada” dels agents de la Guàrdia Civil des del terrat de l’hotel Vila, i va repreguntar-li setmanes després per escrit, però sense obtenir-ne resposta.

El senador del partit independentista basc ha anunciat que ha demanat empara a la mesa del Senat. Diu que, algun dia, les càrregues a l’exterior de l’hotel seran jutjades i els responsables n’hauran de donar compte.

Aquests fets hauran de ser jutjats algun dia i espero que s’aclareixi el que va passar. Mentrestant des d’EH Bildu com fan els companys dels partits republicans catalans a Madrid seguirem treballant perquè s’aclareixi què va passar, qui va donar les ordres i si s’ha obert una investigació, i sinó que s’obri d’immediat. Allò va ser un sense sentit, una brutalitat injustificable, que s’ha d’aclarir i com no castigar a les persones involucrades en aquella agressió gratuïta i desproporcionada a Calella.

Iñarritu ha reiterat que l’obligació del Govern era obrir una investigació d’ofici. De fet, és una de les preguntes que va incloure en el seu escrit. Com ara si els agents estaven realment de servei, com acrediten les ferides que diuen haver patit o si s’ha expedientat als agents que van sortir al carrer amb porres extensibles.

El senador ha defensat que els carrers han de ser un reflex de la pluralitat política de la societat i ha denunciat que el Govern i alguns mitjans de comunicació utilitzin les “manifestacions cíviques i pacífiques” per criminalitzar l’independentisme. Iñarritu ha advertit però que això no ha de desviar l’atenció sobre el que és realment important.

Seria útil no centrar-se en crear tòtems i símbols, sinó avançar cap al que és veritablement important: Catalunya ha de decidir el seu futur i que s’ha de crear un front anti repressiu ampli, el més amplia possible, per denunciar la barbaritat que està cometent l’Estat i el poder judicial contra la majoria de la societat catalana.

En les últimes hores, el senador d’EH Bildu també ha interpel·lat a membres del Govern espanyol per la no publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del decret de nomenament dels consellers del govern Torra.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al senador Jon Iñarritu a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat