L’alcaldessa Candini demana a la Cònsol de Senegal que es tramitin els documents oficials a Barcelona

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha traslladat a la Cònsol general honorària de Senegal a Barcelona, Claudia Vila Robin Font Riera, la reclamació de l’Associació de Dones Senegaleses de Calella: que el Consolat del Senegal a Barcelona torni a realitzar la tramitació de documents oficials que des del 2004 està centralitzat a Madrid, on es troba la seu de l’ambaixada senegalesa.

Candini posa de relleu que és una qüestió que ha generat “preocupació i malestar” entre els membres de la comunitat senegalesa de Calella, ja que el desplaçament a Madrid “suposa una despesa difícil d’afrontar per a molts ciutadans i, per tant, un greuge”. Assegura que “seria just i lògic” que els residents a Barcelona poguessin realitzar els tràmits i gestions des d’aquí, tenint en compte que a Catalunya viuen 20.500 persones senegaleses, de les quals unes 10.700 resideixen a Barcelona. En canvi, a la Comunitat de Madrid, el nombre de senegalesos és de 3.200. Per aquests motius, demana a la cònsol senegalesa “una solució que faciliti i agilitzi el dia a dia dels ciutadans senegalesos residents a Catalunya”.

Recordem que l’Associació de Dones Senegaleses de Calella van manifestar-se a la plaça de l’Ajuntament per reclamar que el consolat del país africà a Barcelona tornés a tramitar els documents oficials com el passaport, el carnet d’identitat i el certificat de naixement.

A continuació podeu llegir la carta que l’alcaldessa, Montserrat Candini, ha enviat a la Cònsol de Senegal a Barcelona.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *