El 17è Cafè Jazz de Calella és l’edició “de les veus femenines”

Cafaa9 Jazz

Aquest divendres arrenca el 17è Cafè Jazz de Calella, i ho fa amb un concert de Laura Simó Quartet al bar de la Sala Mozart. A part d’aquí, cada divendres de febrer i març hi haurà espectacle musical a diversos espais de la ciutat. En destaquen els concerts protagonitzats per noies cantants.

La cantant Laura Simó estarà acompanyada de Francesc Capella al piano, Guillermo Prats al contrabaix i David Simó a la bateria. La següent cita serà divendres 12 de febrer al Restaurant La Gàbia, a càrrec de Wom Trio, format per Clara Luna a la veu i piano, Gemma Abrié al contrabaix i veu, -que ja va venir a Calella amb la Big Band de Joan Díaz durant la presentació de la Capitalitat de la Sardana, i Laia Fortià, bateria i també veu. N’ha parlat Juan Karlos Narzekian, impulsor de les jornades del Cafè Jazz. Narzekian: “La Laura té una gran trajectòria dins el món del Jazz. Ha tocat molt amb el mestre Tete Montoliu, gran artista internacional català i pianista. I ve amb el seu quartet a encetar aquesta 17ena edició del Festival. Després també tenim tres cantants, veus femenines, en una sola actuació“.

Cafaa9 JazzEl dia 19 el cicle torna al bar de la Sala Mozart perquè hi actuï el trio liderat pel pianista Ismael Dueñas. I el divendres 26, al local Sublim del c/ Turisme número 8-10, hi actuarà el prestigiós saxofonista Gorka Benítez, acompanyat de Dani Pérez a la guitarra i David Xirgu a la bateria.

Ja al mes de març, el divendres dia 4, al bar de la Sala Mozart, hi actuarà Albert Bover al piano, Masa Kamaguchi al contrabaix i R.J Miler a la bateria.

El següent divendres, dia 11 de març, el festival es trasllada de nou al bar rodó del passeig de mar, on hi actuarà la cantant referencial Carme Canela, acompanyada del gran pianista Joan Monné, Marko Lohikari i Carlos Falanga. I el dia 18, al local Sublim, hi actuaran Guim Garcia, David Parra i Gaspar St. Charles.

Juan Karlos Narzekian ha explicat que es busquen espais adequats per al Jazz, que siguin acollidors i amb caliu. “La Sala Mozart ha fet aquest any la gran obra de remodelació al pati de butaques però nosaltres fem les actuacions al bar. És un espai que agrada molt, tant a la gent com als músics. Després la Gàbia, el restaurant del passeig de mar, on també ve molt de gust perquè està tocant la sorra, prop del mar, amb lloc per aparcar, s’hi està molta  gust i a més, s’hi sopa molt bé. I l’altre lloc que també és acollidor i hi fem actuacions és al Sublim. L’acústica és bona, la gastronomia és bona. I estem buscant llocs on la música pugui sonar de la millor manera“.

I el cicle acabarà el divendres 25 de març, que és Divendres Sant, amb una doble sessió al bar de la Sala Mozart. En primer lloc actuarà el grup Trakas, amb Juan Diego a la trompeta, Abel Boquera a l’orgue Hammond B3 i de nou Gaspar St Charles a la bateria. I la segona sessió musical de la cloenda anirà a càrrec del conjunt After Hour, amb Jordi Torrens a la guitarra i l’impulsor d’aquest festval, el saxofonista calellenc Juan Karlos Narzekian.

Totes les sessions atreuen a un públic fidel, que no es perd la cita cada any, i que ve tant de la ciutat com de les rodalies, i fins i tot de punts de la Catalunya central. Ho comenta el mateic J.K Narzekian: “Ve molta gent de la comarca, gent del poble també, i a vegades ens sorprèn gent que ve de Manresa i llocs així una mica més llunyans. És una música propera, íntima, i de format una mica petit, però el ressò que té es força interessant i normalment no només omplim els locals , sinó que l’ambient que es genera és receptiu i hi ha una bona connexió entre el músic i el públic“.

Juan Karlos Narzekian ha agraït a l’Ajuntament el suport material, logístic i anímic que els facilita per tirar endavant el projecte, i ha fet extensiu l’agraïment a tota la gent que en forma part.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *