El Banc de Llet celebra 10 anys alimentant a nadons prematurs

5fde24d7-3364-4b79-ba9c-9ed389c03906_16-9-aspect-ratio_default_0

El Banc de Llet Materna de Catalunya celebra dissabte els seus 10 anys. Des del 2011, més de 5.000 nadons prematurs s’han alimentat durant els seus primers dies de vida gràcies a la llet de les donants. Al llarg d’aquest temps, més de 6.000 mares han donat la seva llet, uns 11.000 litres, que han servit per ajudar a fer créixer sans i forts als nadons prematurs extrems.

Aquest són nadons de menys de 32 setmanes que han nascut amb un pes per sota de l’1,5kg a alguna de les 21 unitats de Maternitat catalanes i que han hagut de passar setmanes a la incubadora abans d’anar a casa.

És una necessitat per un nadó molt vulnerable, per prematur molt prematurs, que en els seus primers moments de vida la seva mare no li pot donar llet per diferents motius. I és essencial que aquest nadó tan vulnerable durant els seus primers dies de vida pugui rebre llet humana.

Per celebrar els 10 anys de vida, el pròxim 21 de maig el Banc de Llet Materna organitzarà una festa a l’espai del Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera, al cor del Montseny. Sota el títol No paris el ritme, el Banc de Llet vol posar l’accent en la importància de mantenir la constància en la donació i de passar el relleu, entre mares embarassades, en la festa més gran que hagi celebrat mai en els deu anys d’història.

Portem més de dos anys que no ens ajuntem, sempre intentem que es coneguin les famílies donants amb les receptores i aquest dissabte serà una bona oportunitat. Serem a les instal·lacions del Circ Cric i convidem a famílies amb infants i nadons de totes les edats a venir i participar en les activitats que tenim programades.

Tots els col·lectius estan convidats el dissabte 21 entre 10:30 h a 18 h en plena natura, per celebrar el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, avui 19 de maig. Hi haurà activitats tot el dia amb tallers, música per a nadons, pallassos, pinta-cares i jocs infantils.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *