El Museu Arxiu ha digitalitzat el fons de l’antiga Calella Televisió

ctv web ok

Calella Televisió va començar les emissions l’any 1982, però no seria fins al cap d’un any, i amb motiu de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, quan van passar a ser regulars, iniciant així la història d’una de les primeres televisions locals del país. S’apagaria al cap de 26 anys quan va passar a integrar-se al ja desaparegut consorci altmaresmenc de televisió. Des de fa tres anys, i gràcies a una gran feina de formigueta, l’equip de l’Arxiu Municipal ha digitalitzat el fons audiovisual de Calella Televisió. S’han passat 2.764 cintes de VHS i DVD, i formats posteriors, al digital amb la idea de bolcar-los en un programa en línia que en un futur pròxim es pugui consultar des de casa. Un projecte que han encapçalat Jordi Pérez i Josep Martí, i que avui han vingut a presentar a La Ciutat.

Per programes i per temes, cadascuna de les 2.762 cintes que constaven en el fons de la desapareguda Calella Televisió s’han digitalitzat i ordenat amb l’objectiu que facilitar-ne la consulta en línia, en un futur ben proper.

Jordi Pérez i Josep Martí als estudis de Ràdio Calella TV

Jordi Pérez i Josep Martí als estudis de Ràdio Calella TV

La feina grossa i feixuga de passar les cintes l’ha fet Josep Martí, que hi ha dedicat els últims 3 anys; amb el suport de Jordi Pérez, treballador de l’Arxiu Municipal. Gràcies a ells, la història local recollida amb les càmeres de Calella Televisió ha quedat conservada.

Quan anava a l’Arxiu Municipal veia els vídeos i sempre li deia al Jordi si els podia mirar, perquè em feia gràcia. Fins que ell va fer-me la proposta. Hi havia 1.187 cintes a l’Arxiu, a les golfes de la fàbrica mil i pico més. I la feina va ser de classificar-ho, ordenar-ho per dates, catalogar-ho… Tot just he acabat fa una setmana.

L’objectiu del projecte iniciat el 2019 ha estat conservar el fons de Calella Televisió i difondre’l. Ara s’està en això, un procés costós que donarà sentit a la feina feta fins ara i per la qual han comptat amb múltiples col·laboracionque han agraït a través dels micròfons de Ràdio Calella TV.

L’objectiu és difondre tot el contingut que s’ha digitalitzat. Aquesta és la feina que tenim ara. Busquem un programa informàtic que permeti que la gent, a casa seva i a través d’una aplicació, pugui visualitzar els vídeos i fins i tot descarregar-se’ls.

Si es compleix el calendari previst, a partir de l’any vinent es podrà consultar en línia l’arxiu audiovisual de l’antiga Calella Televisió. Es podrà tornar a veure les cares de les persones que durant molts anys van estar col·laborant amb la casa davant de la càmera, gràcies a la feina dels que hi estaven al darrera; i recuperar programes mítics com L’hora amb l’alcalde, Calella Magazine, Frec a Frec esports o Les nostres entitats. També es podran recuperar els informatius emesos en totes les etapes i els especials i retransmissions fetes durant els 26 anys d’història de la casa. Per exemple, les fires i festes majors, les rues de Carnestoltes, els Aplecs i les revetlles, o d’altres cites com va ser la Trobada Mundial de Penyes del Barça.

L’Arxiu Municipal i Ràdio Calella TV estan en converses per repetir el mateix procés amb el fons radiofònic de l’emissora municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *