El Banc de Sang i Teixits fa una nova campanya de donació de sang a l’Ajuntament Vell

banc de sang

El Banc de Sang ha organitzat tres jornades de donació a Calella els dies 26, 27 i 28 per incrementar les reserves de sang malgrat el coronavirus. La campanya tindrà lloc a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell diumenge 26 de 9.30 a 14.30 i dilluns i dimarts de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30. Per participar-hi, a diferència d’altres vegades, ara els donants han de reservar hora a través del web https://www.donarsang.gencat.cat. Amb aquesta reserva s’eviten aglomeracions i cues, en uns dies en què cal mantenir les mesures de distanciament social.

Silvia Delgado, responsable del Banc de sang i Teixits al maresme ha explicat que no podran acceptar cap donació sense cita prèvia.

La mesura més important que hem aplicat és que la gent ha de venir amb una reserva d’hora prèvia. A la web del banc de sang a l’apartat “vull donar” poden inscriure’s. Qualsevol persona espontània no l’acceptem. Si no hi ha hores disponibles, és millor que no vinguin perquè està tot ple. Bàsicament això ens evita aglomeracions i cues.

Aquesta és una de les mesures amb les quals el Banc de Sang intenta readaptar-se per continuar amb la seva activitat. De fet les campanyes de donacions en autobusos s’han suspès. El motiu principal és poder garantir les distàncies entre donants, per la qual cosa les campanyes ara es fan en espais més amplis. A més, Delgado assegura que s’estan aplicant totes les mesures de seguretat recomanades, com ara la disposició de gel esterilitzant, el manteniment de les distàncies i bolígrafs d’un sol ús per omplir el qüestionari.

A cada donant li donem una mascareta i demanem que es desinfectin les mans. El personal que atén a les persones van amb bates, guants, que es canvien entre donant i donant, i mascareta. A més a tots els espais garantim les distàncies mínimes de seguretat.

Des del Banc de Sang i Teixits s’ha fet una crida perquè no decaiguin les donacions durant els dies de confinament i es puguin mantenir les reserves. Recorden que encara que el país estigui a mig gas, als hospitals, a banda de persones malaltes de coronavirus, n’hi segueix havent que necessiten sang per a tractaments de càncer, accidents, parts complicats, o malalties cròniques.

També recorden que el coronavirus no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria. Qualsevol persona sana que tingui entre 18 i 70 anys, i que pesi més de 50 quilos, pot donar sang. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat