La platja, el passeig o el Parc Dalmau: espais on podran anar els menors de 14 anys a partir de diumenge

Imatge d'arxiu

Després de sis setmanes de confinament, a partir d’aquest diumenge 26 d’abril, els nens i nenes de fins a 14 anys podran sortir a passejar. Hauran d’anar acompanyats i no allunyar-se més d’un quilòmetre de casa seva. El Govern espanyol ha autoritzar les sortides, que es podran fer un cop al dia i durant 1 hora, entre les nou del matí i les nou del vespre. Els parcs infantils i zones de gronxadors continuaran precintats, però estarà permes acudir a espais a l’aire lliure com la platja, el Passeig Manuel Puigvert i el Parc Dalmau. Així ho ha confirmat el portaveu del Govern Municipal i tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Torres ha explicat que són zones on s’autoritzarà el passeig diari que podran fer els infants. Recorda que els acompanyants hauran d’assegurar-se que es compleix la norma de la distància de seguretat. Per tant, no podran entrar en contacte amb d’altres nens i nenes. I reconeix, que això serà el més complicat.

Si la normativa diu que en entorns rurals poden passejar pel bosc, qui tingui el Parc a un quilòmetre el podrà aprofitar. No hi haurà problema sempre que es respecti la distància de seguretat.

Seguiran precintats els parcs i zones infantils, i altres instal·lacions on no es compleixin les mesures de seguretat. Durant la sortida, el Govern espanyol recomana que els infants portin una mascareta, ja siguin quirúrgiques, casolanes o higièniques.

I se’ls permetrà portar joguines pròpies.

Tot el que sigui gronxadors, parcs infantils… No es podran fer servir (…) Podran portar joguines, pilotes, el patinet i també la bicicleta.

El portaveu del Govern Municipal i responsable de Seguretat, Josep Torres, ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que no s’ha previst cap dispositiu especial per controlar les sortides dels nens i nenes. Apel·la a la responsabilitat i civisme que la ciutadania ha demostrat durant les sis setmanes de confinament.

La Policia Local seguirà amb els controls que fa ara. Tenim la confiança amb la ciutadania, amb el seu sentit de responsabilitat i civisme que ha demostrat en els 40 dies de confinament que portem. Ara que hi haurà l’oportunitat de sortir, perquè els nenes i nenes estan al límit, confiem que ho faran de manera assenyada.

El tinent d’Alcaldia ha explicat que els governs espanyol i català donaran a conèixer una guia sobre la sortida dels menors de 14 anys, que respondran als dubtes que es puguin tenir sobre les mesures que ja s’han anunciat.

A continuació podeu escoltar l’entrevista al tinent d’Alcaldia Torres:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *