El Banc de Sang i Teixits tanca aquest vespre la doble jornada de donacions a Calella

Que es fa a la sala d’exposicions de la Cooperativa L’Amistat, al carrer Amadeu 55. Ahir pel matí hi van passar més d’una quarantena de persones, de les quals 37 van poder donar sang. Per a cinc d’elles, era la primera vegada. La jornada d’avui es concentra a la tarda, entre les cinc i les nou del vespre.

Sílvia Delgado, promotora del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha admès que a l’estiu s’ha patit per l’escassetat de reserves. Entre els mesos de juliol i agost s’ha superat la xifra de les 35.000 donacions que s’havia marcat per cobrir les necessitats assistencials i sanitàries a Catalunya. Amb tot, és inferior a la de l’estiu del 2017.

A l’estiu hem patit, com altres anys. Hem tingut dies de poques donacions però ens hem estalviat haver de fer crides important. Al setembre hem de recuperar estocs i aquestes campanyes serveixen per remuntar i no haver de patir. La veritat és que estan anant prou bé.

El grup que té menys estoc és el 0 negatiu. Hi ha reserves per a només 2 dies. De l’A negatiu, per a 4 dies; i del B negatiu per a 6 dies.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *