El Banc de Sang i Teixits vol arribar a les 8.000 donacions per la Marató que comença divendres

cartell

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona és el centre més proper a Calella on es durà a terme la Marató de Donants de Sang, entre el 12 i el 19 de gener. També als principals hospitals de Catalunya i durant el cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions per remuntar les reserves que sempre baixen durant les festes de Nadal.

La Marató ha de servir per compensar la baixada de donacions a causa de l’epidèmia de la grip, que està tenint un afectació major que l’any passat. Una persona no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat. “No només amb la grip, sinó qualsevol persona que pren antibiòtics per tractar una infecció, s’aconsella que s’esperin uns dies perquè quan estàs malalt baixen les reserves i la donació es deixa de fer en un estat de salut bo per una correcta recuperació. Són donants que no hem perdut sinó que temporalment no poden donar”, ha exposat Sílvia Delgado, promotora del Banc de Sang i Teixits.

La campanya es presenta vinculant la donació a diverses experiències: l’altruisme, el bon rotllo, la solidaritat, l’alegria, i un llarg etcètera.

Els participants a la Marató rebran un missatge al mòbil en què se’ls informarà que la seva sang surt del Banc de Sang i Teixits de Catalunya per ser transfosa. Aquest serà el punt i final a l’experiència de la donació. Una iniciativa que ja funciona en països com Suècia. “Saber que la bossa que s’ha donat ha arribat a una persona que ho necessita, és una iniciativa que la gent agraeix”, ha dit Delgado.

Les persones que vulguin col·laborar amb la Marató que comença aquest divendres podran entrar al web maratodonants.cat i reservar hora en un dels punts habilitats.

Durant la setmana del 12 al 19 de gener es faran una cinquantena de col·lectes per tot Catalunya. La més pròxima a Calella serà la del divendres 19 de gener a Lloret de Mar, que es farà al Teatre Municipal i al Centre Cívic El Rieral. La Marató compta amb la col·laboració, entre d’altres institucions, de la Federació Catalana de Donants de Sang, la Creu Roja; a més dels voluntaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat