Buch (PdeCAT Calella): “Mas continua sent un gran actiu per al partit”

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

El president local del PDeCAT de Calella, Marc Buch, ha valorat a Ràdio Calella TV la decisió anunciada ahir per Artur Mas de deixar la presidència del partit per facilitar que eixampli la seva base social. L’expresident de la Generalitat va dir que ho havia meditat molt, que abandona la primera línia però no l’activitat política. Davant d’això, Buch ha assegurat que Mas continua sent un gran actiu per al partit i l’ha definit com “un gran home d’Estat”.

Imatge d'arxiu

Buch no ha entrat a valorar la seva decisió personal, però posa de relleu la “persecució judicial” a la que està sent sotmès Mas per haver impulsat el procés.

“Artur Mas continua sent un gran actiu pel PDeCAT; un gran president i persona d’Estat. El 9 de gener ja va fer un pas al costat per permetre la formació de Govern i ell va ser qui va proposar el president Puigdemont. Ho va donar tot pel país, ell va impulsar el 9N i mostra d’això la persecució judicial a la que està sotmès, amb la seva inhabilitació i l’embargament de les seves propietats”, ha dit el president local del PDeCAT.

Justament el calendari judicial que té al davant per les causes del 9-N i de l’octubre va ser un dels motius esgrimits ahir per Mas per justificar la seva decisió.

En relació al procés, l’expresident va exposar que aquesta pròxima legislatura ha de servir per sumar nous independentistes i incrementar l’actual percentatge de vots partidaris, que és del 47,5%. Buch coincideix en què cal ajustar els tempos a aquest escenari, però seguint amb pas ferm.

“A les últimes eleccions els resultats han estat molt positius. No arribem al 50% dels vots i les presses no són bones conselleres, però hem de seguir amb pas ferm i eixamplar la base social, que de fet és el que s’ha estat fent i mostra d’això l’increment dels votants independentistes (…) Hem de continuar remant a contracorrent per les males arts que està demostrant el Govern espanyol”
, ha afirmat Buch.

Neus Munté, la fins ara vicepresidenta del partit demòcrata, rellevarà Artur Mas en el càrrec.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat