El Banc de Sang serà divendres i dissabte a Calella per recollir donacions

Les reserves de sang baixen un 25% durant les festes del Nadal. Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Per contrarestar-ho, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat en marxa la campanya de donacions de Nadal, que arribarà aquest cap de setmana a Calella: demà divendres (17h a 21h) i dissabte (10h a 14h i de 17h a 21h) al Rierany dels Frares.

Des de l’organisme recorden que en les èpoques de menys donació, la principal necessitat són les plaquetes, que tenen una caducitat més curta, de només 5 dies. Per això, cal mantenir un ritme de donació constant, també al Nadal.

Durant la campanya, tots els donants rebran un regal dels seus amics invisibles, els receptors. Després de cada donació, s’emportaran una postal de persones que han necessitat sang en algun moment de la seva vida i que els escriuen una missatge d’agraïment.

Des d’ara i fins a Reis, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza més de 200 col·lectes arreu del territori. A més, centres com l’Hospital Clínic obriran excepcionalment el diumenge 30 de desembre per facilitar la donació.

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

Ser major d’edat i menor de 70 anys
Pesar 50 quilos o més
En cas de ser dona, no estar embarassada
Per donar sang no cal estar en dejú.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. hanane ha dit:

    queria saber en que lugar se hará la donacion de sangre en calella quiero participar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *