El sindicat majoritari de la plantilla municipal situa Buch com a peça clau de l’acord

Dependències municipals de l’Ajuntament de Calella (Arxiu)

El sindicat UGT celebra l’acord amb l’Ajuntament de Calella per actualitzar els sous de la plantilla municipal en uns termes que qualifica de «molt satisfactoris». Tal com va avançar l’alcalde Marc Buch, aquest dilluns a La Ciutat, es farà amb caràcter singular i en tres fases, la primera aquest octubre del 2022. El responsable d’administració local de la UGT, Àngel Caparrós, ha dit a Ràdio Calella TV que l’entrada de Buch a les negocacions va ser determinant per arribar a desencallar un conflicte que s’havia enquistat.

Àngel Caparrós, responsable d’administració local de la UGT, ha agraït públicament la implicació de l’alcalde per arribar a l’acord que fa un any semblava impossible.

Hem de ser justos i dir-ho clarament. Entenem que hi ha hagut una peça clau en la revifada d’aquest procés administratiu i ha estat la implicació directa de l’alcalde Buch, que abans no formava part de l’equip negociador però quan ell s’hi va posar al capdavant es va notar un gir en positiu.

UGT qualifica l’acord de “molt satisfactori”. Es concreta amb una aplicació dels resultats de l’estudi de la valoració de llocs de treball en tres fases –octubre del 2022, gener del 2023 i gener del 2024– fins a cobrir el 100% de la plantilla municipal. La priorització, segons recalca Caparrós, s’ha fet seguint criteris d’objectivitat davant la impossibilitat de desenvolupar-la amb caràcter general.

Es comença per tres col·lectius, que representen la meitat dels empleats públics de l’Ajuntament de Calella: Policia Local, Brigada Municipal i Escola Bressol el Carrilet. El responsable sindical puntualitza que no és extensiu a tots els llocs de treball.

Hem intentat objectivitzar al màxim els criteris per decidir quins col·lectius. Comencem per la Policia Local, la Brigada Municipal i l’Escola Bressol. És cert, que en dos dels col·lectius, l’actualització no es farà a tot el personal. En el cas de l’Escola Bressol, es comença per les educadores, que són les més nombroses; i en la Policia Local, en queden excemptes a partir de l’escala intermèdia: inspector, sotsinspector i sargents.

Els sindicats encara no ha pres una decisió sobre quins són els col·lectius que entren en la següent fase d’actualització salarial –amb la corresponent partida pressupostària consignada–, i quins hauran d’esperar a l’any 2024. El responsable d’UGT diu que ho faran “en breu”.

S’aplicarà aquest mes d’octubre. Estem parlant que les tres nòmines d’octubre a desembre amb les noves retribucions, amb les corresponents pagues extres. Ara ens hem encartat per reunir-nos i decidir els següents col·lectius, encara no ho hem decidit els sindicats, quins col·lectius entren el gener 2023. Presentarem una proposta en breu.

En cap cas, aclareix, la implantació dels resultats de l’estudi de la valoració de llocs de treball implicaria una rebaixa de sous.

Hi ha un mecanisme vigent des de l’any 1984 per congelar el sou, però cap treballador veurà disminuida les seves retribucions. Tindrà un complement personal transitori perquè les hipotètiques pujades futures quedarien absorbides.

La proposta d’acord entre l’Ajuntament i els sindicats per a la implantació de la VLT s’incorporarà a l’ordre del dia de la sessió del Ple Municipal que s’ha de convocar per al divendres 14 d’octubre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *