El bar del Parc Dalmau es tornarà a treure a licitació per 10 anys

Després que el procés d’adjudicació de la gestió i l’explotació del nou bar del Parc Dalmau quedés desert en primera instància, el Ple de Calella ha decidit tornar-ho a licitar amb un nou plec de clàusules que contemplen una oferta més atractiva. Ara, la concessió passarà a ser de deu anys – en un primer moment es plantejava una de quatre – i el mòdul prefabricat tindrà unes dimensions més grans. La nova fórmula s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de Govern – Junts i PSC –, PP i CUP. Per la seva part, Esquerra i Comuns han optat per l’abstenció al·legant diferències amb el model que planteja l’executiu de Buch, mentre que Estimem Calella ha manifestat el seu vot contrari per la permissibilitat de vendre alcohol. Una qüestió que ha portat el Ple a reflexionar sobre la venda d’aquestes begudes entorn d’equipaments esportius.

La voluntat és que el nou establiment s’instal·li a l’esplanada de davant del pavelló i que doni servei als seus usuaris, però també a totes les persones que visiten l’espai verd. L’objectiu del Govern Municipal és recuperar aquest servei set anys després que es tanqués l’antic bar del pavelló, anteriorment ubicat a l’interior del recinte esportiu. L’alcalde Marc Buch, detallava en seu plenària alguns dels canvis que s’han fet per a la nova licitació.

Fa un temps que ho vam aprovar per Junta de Govern, amb una durada de 4 anys i unes dimensions determinades del mòdul. Va quedar deserta, el regidor Vicente va fer algunes consultes i li van indicar que la durada de la concessió era molt justa. Per això avui ho portem a Ple per allargar la concessió a deu anys i ampliant les mides del mòdul.

Als vots favorables de l’equip de Govern, van sumar-se CUP i PP, qui van considerar que és una bona oportunitat perquè petits empresaris calellencs puguin emprendre.

En una primera licitació s’estimava un volum de negoci anual d’aproximadament 43.200,00 € euros, amb uns beneficis anuals de gairebé 6.000 €. Un volum de negoci que pel regidor portaveu dels comuns és poc ambiciós, d’aquí la seva abstenció. Sebastian Tejada també demanava a l’executiu més claredat en el plec de clàusules.

Les bases han de ser més precises i ambicioses. Hauria de quedar clar on i quines parts podria prestar serveis. Hi ha parts del parc que tenen un gran potencial i pel que presenten aquí, es regeixen per un espai petit i poc ambiciós. No acabarà prestant el servei que podria prestar.

Des d‘Esquerra Republicana van voler fer notar la seva preocupació per la ubicació escollida pel Govern Municipal i que el nou servei de bar no estigui lligat a l’activitat del pavelló. Joan Ferrer, regidor republicà, plantejava la possibilitat de reobrir l’antic bar ubicat dins la instal·lació esportiva, però amb canvis significatius: sense planxa i amb una terrassa ubicada a l’exterior.

Potser caldria plantejar la recuperació d’espai de bar al pavelló que havia funcionat amb normalitat durant molts anys, restringint l’ús d’una planxa. Una instal·lació que es podria complementar amb una terrassa que donés servei al pavelló.

Els únics vots contraris van arribar per part d‘Estimem Calella. Malgrat està d’acord amb la idea d’oferir un nou servei de restauració al parc, Enric Gómez centrava el debat en la permissibilitat de la venda d’alcohol en un establiment tan pròxim a una instal·lació esportiva i un centre educatiu.

Estem en contra la venda i consum d’alcohol en un lloc freqüentat per menors d’edat com és el cas, al costat d’un centre escolar i una instal·lació esportiva. Creiem fermament que el tabac i l’alcohol no concorden amb l’entorn educatiu i de promoció de la salut i l’esport que hauria de representar parc Dalmau. Considerem imprescindible que les activitats comercials dins del parc reflecteixin i fomentin estils de vida saludables. La venda i consum de tabac i alcohol contradiuen per nosaltres aquest principi.

Des d’Esquerra van sumar-se a la reflexió, considerant com a un fet molt greu la incongruència de vendre alcohol en un lloc tan pròxim a un equipament esportiu, quan per llei està prohibida la introducció d’aquestes begudes en instal·lacions esportives.

Per la seva part, des de l’executiu local, Marc Buch recalcava que el seu Govern planteja que el nou establiment sigui el bar del parc Dalmau i no del pavelló. I remarcava el canvi en positiu que ha patit l’equipament esportiu després del tancament de l’antic bar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *