On puc reclamar si em cancel·len el vol o surt amb retard?

L’estiu és l’època que concentra un major volum d’incidències en el trànsit aeri, per retards, “overbooking” o cancel·lacions, que a vegades també passa. Ara que molts estareu planificant les vacances i contractareu un vol, és bo que tingueu a mà la pàgina web de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, que depèn del Ministeri de Transports, i que de forma senzilla i planera, informa dels drets dels passatgers i orienta i tramita les reclamacions contra les companyies aèries. Des de fa poc menys d’un any, el que diu és d’obligat compliment i tenir la seva resolució és molt útil en el cas d’haver de presentar una demanda al jutjat.

Aquesta setmana al Pòdcast de Consum de Ràdio Calella TV, l’advocat Oriol Contreras ha parlat dels serveis que ofereix l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, que depèn del Ministeri de Transport, en en cas d’incidències en el trànsit aeri. Resol davant de casos de cancel·lació o retard de vols, denegació d’embarcament o reclamacions dels drets de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda; però no per pèrdua de maletes, que és el que concentra moltes de les queixes que es presenten davant les companyies aèries.

El primer pas és presentar una reclamació a l’empresa a qui hem comprat el bitllet i després acudir a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, que a la seva pàgina web indica el procediment a seguir. És important conservar el bitllet d’avió, el taló d’equipatge i tota la documentació utilitzada. No són reclamables altres assumptes sobre maletes, qualitat del servei, contracte de transport i les seves clàusules, danys i perjudicis, o altres pràctiques comercials. Tampoc els vols que surtin en un altre país de la Unió Europea (UE) o bé que no arribin aquí, en el cas que l’avió s’enlairi fora de l’espai comunitari.

Des del 2 de juny de 2023, les decisions que dicta AESA són vinculants. Si en el termini d’un mes, la companyia no satisfà la resolució es pot instar la seva execució davant el jutjat competent.

Recupera el capítol en el següent enllaç:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *