El Bisbe Sivilla amplia l’oferta educativa amb un cicle dual de Gestió d’allotjaments turístics

Imatge d'arxiu

És una modalitat de formació professional en què l’estudiant adopta el rol d’aprenent dins d’una empresa, que també s’encarrega de transmetre coneixements i experiència real. L’Institut Bisbe de Sivilla, amb una potent oferta de Cicles Formatius tant de Grau Superior com de Grau Mitjà, adoptarà aquest sistema d’aprenentatge de cara al curs 2018-2019 amb la titulació de Gestió d’allotjaments turístics. D’això n’ha parlat avui al programa La ciutat el cap d’estudis de Cicles Formatius, Esteve Pararols.

En aquest cas, els alumnes compaginaran la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa. Sota aquesta premissa s’organitza la programació d’aquest curs de Grau Superior, amb diverses sortides professionals: subdirector d’establiments turístics, organitzador d’esdeveniments, cap de recepció o guia turístic, per exemple.

Com a referència s’ha agafat la formació professional d’Alemanya, on dualitzen hores d’institut a empreses. L’empresa s’encarregarà de formar a l’alumne, que farà menys hores lectives a l’institut, però alhora necessitem que a les empreses hi hagi formadors.

Aquest nou curs s’afegeix a l’oferta formativa que el centre calellenc ha anat consolidant en els últims anys. S’hi fan els estudis de Cuina, Pastisseria o Serveis de restauració, pel que fa als Cicles Formatius de Grau Mitjà; i de Direcció de cuina i Direcció de serveis de restauració, en Grau Superior.

Des de l’Institut Bisbe Sivilla s’afirma que la formació professional vinculada als sectors de la restauració i l’hostaleria tornen a tenir una gran sortida al mercat laboral.

Hi ha molta demanda d’alumnes que estudien hostaleria. L’escola no para de rebre trucades d’empresaris que necessiten urgentment cuiners, cambrers, pastissers… tots ells troben feina.

Són feines amb un gran component vocacional, ha dit Pararols, i també que impliquen un sacrifici personal perquè s’han de desenvolupar en dies i temporades tradicionalment associades a l’esbarjo.

L’Institut Bisbe Sivilla enfila ja les últimes setmanes del curs, tot preparant i organitzant el 2018-2019 pel qual s’anuncien novetats també en el servei de restauració del Rebost del Bisbe on els alumnes entre en contacte amb el públic i posen en pràctica el que han après.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *