ERC demanarà la declaració de zona catastròfica a les poblacions afectades pel temporal

Foto: ARA/ Cèlia Atset
Foto: ARA/ Cèlia Atset

Els càrrecs electes d’ERC al Maresme eleven al Senat les conseqüències del temporal marítim sobre el litoral de la comarca. Han participat en la redacció d’una moció que es debatrà en el sí de la comissió de Medi Ambient en què es fa una apel·lació directa a la responsabilitat de l’Estat en la reparació dels desperfectes que també s’han produït a les platges, com la de Pineda. Els republicans demanen la declaració de zona catastròfica de forma immediata, a tot el litoral mediterrani i també a les Illes Balears, i alhora que s’engegi un pla d’ajudes per a ajuntaments.

“El que es busca amb la declaració de zona catastròfica és posar sobre la taula que el Ministeri de Medi Ambient té al calaix un Pla del Litoral que s’ha de replantejar. Fins ara, al Maresme, i seria extrapolable a altres zones, s’han fet actuacions d’urgència que no sempre han estat validades a nivell tècnic”, ha manifestat la presidenta comarcal d’ERC, la pinedenca Mònica Palacín.

Des d’ERC s’aprofita per denunciar que els desperfectes ocasionats posen de manifest que l’Estat s’ha desentès de la seva responsabilitat quan a la gestió del litoral i de les platges. “L’Estat és qui té les competències i qui ha de fer front als desperfectes. Esperem que escolti d’una vegada la veu dels municipis que ho reclamem perquè la nostra activitat econòmica o d’oci s’està veient greument afectada per un Estat que ens dona l’esquena”, denuncia Palacín.

Al marge del debat a la comissió de Medi Ambient, ERC també presentarà pregunta al ple del Senat i anuncia que farà un seguiment exhaustiu de l’actuació a tots els municipis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat