El Bisbe Sivilla impulsa un programa per solucionar conflictes entre alumnes

Imatge d'arxiu

L’Institut Bisbe Sivilla serà el primer centre educatiu de Calella en engegar el programa TEI, les sigles de Tutoria Entre Iguals, a través del qual els alumnes de 3r ESO acompanyen als de 1r i els ajuden a gestionar possibles conflictes, tant entre els seus companys com dubtes que puguin tenir amb el nou centre. Es tracta d’un projecte complementari a la campanya #aquíproubullying, a la qual hi participen els tres instituts de Calella. L’objectiu final és millorar la convivència al centre.

Dues de les estudiants de 3r que faran de tutores, la Isabel i la Judit, han explicat en què consisteix en programa i com tenen previst portar-lo a terme.

Hem de fer com de germans dels de 1r i ajudar-los per si tenen algun problema o algun conflicte.

Jo crec que com més ajuda millor, perquè així, ells es sentiran més acceptats en aquest nou entorn. A mi m’agrada molt ajudar i jo li diré que la mínima cosa em demani ajuda perquè jo estaré aquí.

La Giovana és una altra de les noies que tutoritzarà a un alumne de 1r. Afirma que és un programa molt útil per evitar que els nous estudiants es sentin sols o amb por.

A mi m’agradaria que, quan hagués arribat aquí, hagués tingut algú més gran que em pogués ajudar, perquè a vegades et sents com si no tinguessis a ningú i et sents com amb por. Però jo, per exemple, tenia família, però vaig saber de gent que no en tenia i es sentien molt malament, perquè a vegades tenien problemes i no tenien a qui dir res.

Es tracta d’un projecte voluntari en el qual hi participen el 90% dels alumnes de 3r d’ESO. La coordinadora pedagògica de l’institut, Elena Coll, ha qualificat d’èxit la resposta dels estudiants tenint en compte que és el primer any que s’aplica.

Ens fa molta il·lusió, perquè pensem que aquest programa ens ajudarà molt a millorar la convivència al centre i ens fa molta il·lusió ser els primers a Calella que introduïm aquest programa. De fet, si aquí funciona bé, es pot estendre a altres centres. Hi ha municipis on s’aplica aquest programa tant als instituts com a les escoles i, llavors, els municipis passen a ser ciutats TEI, que significa que tots els centres educatius del municipi apliquen el programa TEI.

Aquest divendres es farà la cerimònia de lliurament de diplomes en la que es nomenarà als alumnes que faran de tutors i als tutoritzats. A l’acte assistiran l’alcaldessa, Montserrat Candini, i la inspectora d’educació de la zona.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la coordinadora pedagògica de l’institut Bisbe Sivilla i a tres de les alumnes de 3r d’ESO.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *