El Calella Film Festival creixerà aquest 2017

Palmarès del Calella Film Festival 2016

La segona edició d’aquest certamen, impulsat per l’Associació Rosebud d’amants del cinema, es farà del dia de Sant Joan (24 de juny) al 2 de juliol.Hi haurà una nova categoria competitiva, es potencia el premi Límit 48h i tindrà una gran festa final de Festival.

El Calella Film Festival té com a objectiu difondre i promocionar tot allò que té a veure amb el setè art. La idea és repetir el que ja va passar l’any passat, que durant tota una setmana la ciutat es va omplir de cinema amb projeccions i concursos amb seccions oficials. Aquest any, a més, l’ATC i l’Ajuntament treballen en la creació d’un paquet turístic vinculat a aquest certamen. Per això s’ha escollit una setmana en què l’activitat hotelera afluixa, tal com ha explicat Albert Guinart, de l’Associació Rosebud: “És just l’endemà de Sant Joan que comença. És una setmana turísticament que els hotels fan una mica de baixada després de Sant Joan i fins la segona quinzena de juliol la cosa no s’anima. En aquella setmana no hi ha cap esdeveniment ni res i pensem que un esdeveniment com aquest pot ser una excusa perquè gent que estigui acabant de pensar on vol anar acabi venint a Calella“.

La principal secció competitiva del Calella Film Festival premia les millors produccions “low cost”, per produccions cinematogràfiques de baix cost, fetes amb pressupostos inferiors als 500.000 euros. L’any passat es van presentar un centenar de pel·lícules a aquesta secció competitiva, 11 de les quals es van projectar a la Sala Mozart. Aquest 2017 esperen un increment de la participació.

I per altra banda, aquest any introdueixen una nova secció competitiva, donant entitat al que l’any passat era el «Premi Especial Rosebud». En aquest cas es vol arribar a projeccions més cares. Guinart: “El que l’any passat era el «Premi Especial Rosebud» volem que aquest any sigui un concurs en si mateix, que agafi pel·lícules amb una mica més de pressupost i que premiï la creativitat i la originalitat de les produccions que venen, sempre parlant de produccions internacionals. El que volem fer és que tan al Beach Festival a la platja com a la Sala Mozart, totes les sessions estiguin doblades, algunes en versió original i d’altres en català o castellà doblades a l’anglès, perquè el públic internacional que tinguem a la ciutat puguin anar a la platja o a la Sala Mozart a veure una pel·lícula i la puguin entendre“.

Aquest any es convocarà de nou el concurs Límit 48 Hores, pensat per fomentar la creació cinematogràfica entre els joves.

Durant la setmana del festival, es projectaran les pel·lícules més taquilleres i les més premiades de l’any, però encara no s’ha confirmat quines seran les que es projectaran aquest 2017, però hi haurà clàssics del cinema i grans estrenes actuals.

Albert Guinart també ha confirmat que es farà una gran festa de final del Festival, que l’any passat va ser una Nit Zombie. Aquest any encara no se sap de quina temàtica anirà la festa.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Albert Guinart, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *