El calellenc Josep Juhé guanya el Campionat de sommeliers de les Illes Balears

Juhé –el segon per l’esquerra– representarà les Illes Balears al campionat d’Espanya de sommeliers

El millor sommelier de les Illes Balears és de Calella. Josep Juhé ha guanyat el campionat organitzat per l’Associació Balear de Sommeliers i ara participarà al certamen estatal que tindrà lloc a finals d’abril a Madrid. El calellenc es va formar al centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia adscrit a la UB i fa uns anys va traslladar-se a viure a Mallorca, on ha desenvolupat la seva professió. Ara treballa en un restaurant estelat: el Zaranda de Fernando Pérez Arellano, a l’hotel Es Príncep de la ciutat de Palma.

Juhé ha explicat en què consisteix la feina de sommelier, que va molt més enllà de l’atenció a sala per fer recomanacions als clients.

Un sommelier ha de saber recomanar un vi i fer-ho en diferents idiomes, més en un restaurant a Mallorca on el 85% dels clients són estrangers. També és important la gestió de la bodega, nosaltres tenim més de 400 referències; i de l’atenció al client, amb un bon control dels temps.

Juhé ha guanyat el campionat de sommeliers de les Illes Balears després de destacar-se en les sis proves del certamen. En la primera d’elles, de caire teòric, va ser qüestionat sobre vins de tot el món. Després, i davant del jurat, les cinc restants: una cata a cegues d’un vi blanc i un vi negre; identificació de tres vins servits en copa negra; preparació d’un maridatge; decantació; i una prova de distribució de cava.

Ja hi havia participat anteriorment, l’any 2020, quedant en segon lloc. Per aquesta edició, explica Juhé, havia pogut preparar-se millor i li ha valgut també l’experiència que ha anat acumulant amb la pràctica diària al restaurant. Fins a les Illes Balears s’hi ha emportat una mostra de la producció vitivinícola que es fa a territori de la DO d’Alella, de la qual també en forma part la seva ciutat natal, Calella.

Qualsevol dels escumosos són molt bons, tant els vins joves com els de criança (…) És una DO molt petita, amb una producció limitada, que no permet arribar tant a l’estranger si abasteixen el mercat de casa. Tots els vins són molt bons i segurament en un futur seran molt millors.

Juhé s’ha mostrat il·lusionat amb el repte de participar al Campionat d’Espanya de sommeliers que tindrà lloc del 25 al 28 d’abril al recinte IFEMA de Madrid, coincidint amb la trenta-cinquena edició del Salón Gourmets.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *