El Campionat de Catalunya de volei platja es disputarà a Calella

La quarta prova del Vichy Catalan Volei Tour es disputarà aquest cap de setmana a la platja de Garbí. Forma part del circuit del Campionat de Catalunya que organitza la Federació Catalana de Voleibol, on s’hi reuneixen jugadors catalans i internacionals i que és puntuable pel rànquing del Campionat d’Espanya que tindrà lloc a la població malaguenya de Fuengirola.

Calella entra en el circuit català de volei platja acollint, aquest cap de setmana, la quarta prova del Vichy Catalan Volei Tour – Campionat de Catalunya 2016. Consta d’un total de 9 proves, amb la final a Mataró, a principis de setembre.

La presidenta de la Federació Catalana de Voleibol ha destacat l’alt nivell esportiu del circuit, on s’hi donen cita els millors jugadors del territori nacional i internacional.

“Hi ha 24 parelles que conformen la fase prèvia i a la final de diumenge n’hi arribaran 8 per gènere. Tenim 10.000 euros en premis, la qual cosa fa atractiu el circuit perquè vinguin a participar-hi els millors jugadors i jugadores”, ha comentat la presidenta de la catalana, Maribel Zamora.

A la fase final de diumenge hi accediran quatre parelles de la prèvia que s’haurà disputat dissabte, i altres quatre que ho faran de manera directe per rànquing.

En l’acte de signatura del conveni amb l’Ajuntament de Calella, la presidenta de la Federació Catalana s’ha referit al retorn a les pistes del calellenc Sergi Ten. “Va guanyar la prova de Vilanova i la Geltrú del passat cap de setmana amb Gerard Aguilar. És un jugador històric del volei platja i la seva tornada a la competició és una molt bona notícia”, ha assegurat Zamora.

A banda de la prova del circuit del Campionat de Catalunya 2016, durant el cap de setmana es disputarà un torneig de categoria Open que s’obre a la participació de jugadors amateurs i on podran seguir en competició els equips que no superin la fase prèvia. El diumenge, a més, s’organitza un Open Mixte 2×2.

Les inscripcions estan obertes fins dijous però l’organització calcula la participació d’un centenar d’equips.

Amb aquestes tres competicions, la Federació Catalana de Voleibol es proposa donar un impuls decisiu a la pràctica de l’esport, lligant-ho amb el potencial turístic del litoral. “No ha de ser la prova que fa la Federació Catalana de Voleibol, ha de ser la prova de Calella. Hem de treballar perquè sigui una primera activitat de les moltes que es poden fer per afavorir la promoció esportiva i turística dels municipis”, ha indicat.

Una proposta que ha recollit el tinent d’Alcaldia d’Esports de l’Ajuntament de Calella, qui ha sintetitzat el perquè de l’interès local en reforçar el posicionament com a destinació turística esportiva. “Ens està portant uns rèdits molt importants perquè, tot i que no deixa de ser turisme, és molt amable amb el medi, respecta l’entorn, porta uns horaris molt decents i no té una vida d’oci excessiva ni exagerada”, ha explicat Xavier Arnijas.

Arnijas s’ha avingut a parlar amb la Federació Catalana de Voleibol sobre noves i futures activitats que es puguin portar a Calella vinculades amb aquest esport. Amb tot, el conveni signat aquest migdia és només per a la prova del Vichy Catalan Volei Tour del 2016.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *