El Cant de l’Àngel, l’acte més tradicional de la Setmana Santa a Calella

Els actes litúrgics de Setmana Santa s’han avançat d’hora per respectar el toc de queda perquè es puguin viure amb la màxima normalitat possible el que són els dies més importants per a l’Església. Quan es commemora la passió, mort i resurrecció de Jesús. La Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau ha adaptat la programació per complir amb totes les mesures de seguretat, tal com va passar amb la benedicció de Diumenge de Rams, amb fins a quatre torns i dins del temple.

Avui 1 d’abril, Dijous Sant, es farà la celebració de la Cena del Senyor a les 20h. S’hi recorda com Jesús va anticipar la seva entrega final i en el decurs de la quals institueix el sagrament de l’Eucaristia. En acabar, i durant tres quarts d’hora, aproximadament, es farà l’Adoració Eucarística.

Demà 2 d’abril serà Divendres Sant i es farà el Viacrucis, a les 11h. És l’acompanyament del “Camí a la creu” de Jesús, per mitjà de 14 estacions: des que va ser pres fins a la seva crucifixió i sepultura. A les 18h es farà l’Ofici Solemne de la Passió del Senyor, amb l’entrega final a la Creu. Els armats de la Confraria del Sant Sepulcre obriran i tancaran la cerimònia que es farà a l’interior de la Parròquia.

Dissabte Sant, 3 d’abril, es farà la cerimònia de la Vetlla Pasqual per celebrar la resurrecció de Jesús, a les 20h. Durant la celebració hi haurà el tradicional Cant de l’Àngel, que interpretarà Aina Esqueu Mas, sota la direcció de Maria Vives.

La celebració del Diumenge de Pasqua de Resurrecció, el dia més important per la religió catòlica, es farà a les 12h i a les 19h. Es celebra l’ascensió de Jesús al tercer dia d’haver estat crucificat i es posa el final a la Setmana Santa.

Durant la missa del migdia tornarà a “cantar” l’Àngel i repetirà després des del balcó de l’Ajuntament de Calella. La nena entonarà el Regila Coeli, que en llatí vol dir Reina dels Cels. Són uns versos dirigits a la Verge Maria per anunciar-li i celebrar la resurrecció de Jesucrist. L’Aina Esqueu parlava fa uns dies a Ràdio Calella TV de com s’estava preparant aquest dia tan important per ella.

L’última celebració del programa serà el Dilluns de Pasqua, 5 d’abril, a les 11h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *