El CAP comença a reprogramar les vacunacions del tètanus, la diftèria i la tos ferina

vacuna_nens2

S’administren com a recordatori als nens i nenes que han complert els 6 anys però, per un problema de subministrament, els centres d’atenció primària portaven dos anys sense poder-les posar. Ara Salut té en disposició les primeres dosis i s’estan reprogramant les vacunacions, que es faran de forma progressiva a mesura que els pares vagin portant els seus fills al CAP.

El responsable de vacunes del CAP de Calella ha explicat que el retard acumulat ha provocat que s’hagi multiplicat considerablement la demanda de dosis. “No disposem de suficients dosis per cobrir tota la població i, per això, anirem vacunant a mesura que les anem rebent. Compteu que alguns dels nens que ens falta vacunar ja tenen 8 anys i hi hem de sumar els que tenen 7 i 6 anys. Per tant, és com multiplicar per tres les dosis que necessitaríem en un any”, ha comentat Jaume Arnau en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

No obstant això, recalca el responsable de vacunacions del CAP que l’administració als sis anys és de recordatori i que la falta de subministrament no ha posat en perill la població infantil. “El risc no ha sigut gaire gran perquè els nens ja havien rebut la dosi anteriorment. El cert és que l’ideal és que s’administri quan toca o el més aviat possible, però no s’ha posat en perill la seva salut”, ha garantit.

La vacuna del tètanus, la diftèria i la tos ferina l’han rebut prèviament als 2, 4 i 6 mesos, també quan els petits han complert un any i mig. Les restriccions però no han afectat a la considerada població de risc.

Persisteix el problema de subministrament de la vacuna de l’hepatitis A

Segons el calendari sistemàtic de vacunació, la immunització contra el virus de l’hepatitis A es realitza als 15 mesos, als 6 anys i quan els menors tenen entre 11 i 12 anys. Salut, i per un problema de desabastiment, només n’administra la primera dosi de la pauta i també a la població de risc -entre els quals nadons de mares portadores-; a l’espera de disposar d’estoc suficient al llarg d’aquest 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat