PDeCAT i PSC fan públics els objectius de govern fins el 2019

A dos anys d’haver-se iniciat el mandat, ahir el Ple va aprovar el Pla d’Actuació Municipal, un document que marca el que ja s’ha fet des del 2015 fins ara, on s’hi registren les accions que estan a mig fer i on s’hi determinen les iniciatives que tirarà endavant el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC fins el 2019.

El regidor d’ICV, Sebastián Tejada, va ser el primer en valorar la proposta. Va dir que no calia portar aquest text al Ple i va insistir en remarcar que és un document que no pot servir en cap cas de guia per mirar el grau de compliment d’objectius marcats.

“Hem fet el possible per prendre’ns la seva proposta seriosament, però no ho hem aconseguit. Vostès es plantegen un impossible: hem intentat posar-nos en el 2015 i fer veure que ens estan proposant el que faran a partir de llavors; però no ho hem aconseguit. Els proposo que ho retirin de l’ordre i ens estalviem el ridícil”, va manifestar Tejada.

El portaveu del PP, Josep Maria Pérez-Basart, va preguntar per quin motiu portaven ara aquest text al Ple, i que si només era per poder-lo penjar a la web de transparència, ho haguessin hagut de fer a l’inici de mandat. No obstant això, es va abstenir.

“Estic d’acord amb moltes coses que diu el senyor Tejada (ICV). És una eina política per fer referència al que l’equip de Govern ha fet aquests primers anys i vol continuar fent. No era obligatori portar-ho al ple però, en tot cas, fer una valoració negativa de tot plegat no perquè en definitiva el 90% del que hi ha al Pla també ho aprovaríem”, va dir el regidor-portaveu del Grup Municipal popular.

Des de la CUP hi van votar en contra. El regidor Jan Catà va coincidir amb els postulats de Tejada, i afirmant que no és seriós presentar ara aquest document, ja que això denota que fins ara no s’ha seguit cap full de ruta.

“Ens agradaria que justifiquéssin perquè es presenta avui i aquí, i no al principi del mandat. Llavors, nosaltres ens preguntem: quin ha estat fins ara el full de ruta que s’ha seguit? Això no es seriós i mostra una falta de rigurositat i planificació”, va criticar Catà.

Esquerra Republicana també va ser taxativa en aquest mateix sentit, i així de meridiana va ser la portaveu republicana, Cristina Gómez: “És insòlit elaborar i presentar un Pla de Mandat a mig mandat. Entenem que segurament utilitzen la màxima de que val més tard que mai, però si ho fan ara és perquè han estat improvisat durant aquest temps i han treballat durant dos anys sense un horitzó clar”.

Per part del PDeCAT va intervenir el tinent d’alcaldia Jordi Sitjà. Va replicar les paraules de Tejada dient que en un ple mai cap càrrec electe hi fa el rídicul sigui quina sigui la situació que s’hi produeixi. I va defensar la presentació del PAM a aquestes alçades.

“La nostra vocació és explicar-los i passar comptes, dir què hem fet i cap a on anem. Està clar que el moment de retre comptes és el final del mandat però mentrestant volem anar explicant-ho tot, i té una lògica. Entenc que avui s’evidencia que la voluntat de l’oposició seria que l’acció del Govern tingués la mínima visibilitat”, va afirmar Sitjà.

I tampoc va estalviar crítiques el portaveu del PSC, Josep Torres, parlant en nom de tot el govern. Unes crítiques sobretot centrades en el regidor d’ICV: “He pogut observar que hi ha representants que s’ho prenen a riure, però a mi no me’n fa gens ni mica. Aquests són els eixos principals que ens portaran a una Calella millor, i en això treballem. Totalment fora de lloc l’esforç titànic del senyor Tejada per llegir-se això i prendre-s’ho seriosament; però el problema és que els temes de ciutat no se’ls pren així perquè només faltaria que sortíssin bé”.

El pla es publicarà a la pàgina web de l’Ajuntament i s’hi podran veure marcats en rodones de colors els objectius ja assolits, a mitges o encara per fer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *