El CB Calella estudia emprendre accions contra l’àrbitre que va xiular el partit del sènior femení

Moment en que l'àrbitre expulsa a l'entrenador del Sènior Femení del CB Calella, Àlex Moral

Va expulsar l’entrenador local, Àlex Moral, després que aquest es queixés per l’actitud passiva del col·legiat i pel fet que expressés en veu alta i en diverses ocasions el seu menyspreu contra la categoria que arbitrava i que hi haguessin dos equips femenins sobre la pista. Els seus comentaris van arribar a les jugadores i al públic, que li va dirigir crits acusant-lo de masclista. Membres de la junta directiva del CB Calella assistents al partit van requerir la presència de la Policia Local, que va aixecar acta amb les explicacions del tècnic calellenc i del segon del BC Fontajau, l’equip visitant. L’àrbitre va emetre declaracions com “ahir xiulant a Andorra i avui a aquesta merda de partits”, “em paguen massa poc per xiular faltes” o que el partit és “d’un segona catalana femení i que no es pensi que xiularà res”, dirigint-se a l’entrenador del Calella.

En una entrevista a l’Info Migdia, Àlex Moral ha explicat com van ocórrer els fets. Ha detallat quina va ser l’actitud durant el partit del col·legiat Jesús Reniu Oliveras i el motiu pel qual va ser expulsat.

En principi, la idea era fer una protesta davant una situació normal del joc. Hi havia una falta que no va xiular i jo vaig protestar l’acció i se’m va adreçar, em va dir que em callés, fins aquí cap problema, i que escoltés el que m’anava a comentar, però la següent frase, el següent argument que vaig rebre per part de l’àrbitre era que si jo pensava que un diumenge a les 19:30 h de la tarda ell es posaria a pitar un segona catalana femenina, com menyspreant aquesta situació. Llavors, em vaig encendre, li vaig dir que tingués una mica de respecte i em vaig adreçar cap a la banqueta visitant per fer-li saber a l’entrenador visitant el que m’acabava de deixar anar l’àrbitre i en aquell moment em va desqualificar.

Moral ha afirmat que la passivitat de l’àrbitre va tenir una reacció directa en les jugadores. Denuncia que l’actitud del col·legiat va fomentar l’agressivitat i la violència en les jugadores.

Això acaba fomentant l’agressivitat i la violència, que és el que va acabar passant en el nostre partit, que al minut 11 o 12 de partit, les jugadores dels dos equips, al final, l’entrenador visitant també ho deia, que estaven en una situació d’agressivitat i donant-se cops que no són correctes. Al final, per aquesta passivitat jo li reitero aquella acció com li podria haver reiterat qualsevol altra, però ja no és aquesta l’acció, és el de menys. És el fet de menysprear la categoria, en aquest cas, la segona catalana femenina.

L’entrenador del sènior femení ha explicat que des del club reclamaran que se li retiri l’amonestació per, segons consta en l’acta, “reiterades protestes” i que la intenció seria presentar una reclamació conjunta amb el BC Fontajau davant la Federació Catalana de Basquetbol. Àlex Moral ha agraït l’amabilitat i la voluntat del club visitant.

Aquí al final és la via federativa, parlar amb la Federació, fer recurs de la situació i apel·lar a la meva desqualificació i al final informar de l’incident i que la Federació prengui les mesures pertinents. Aquí el Fontajau va estar molt amable i es va interessar molt per la situació, cal agrair al rival la seva voluntat per intentar arreglar aquestes situacions que són molt desagradables i si conjuntament podem fer una comunicació a la Federació, seria el més adequat. Evitar aquestes situacions desagradables, és el que ens va encendre a tots i fins i tot vam arribar a cridar a la policia perquè aixequessin un acta de manifestació d’un fet, d’un valor, que no existir ahir a la tarda i és una pena.

Moral ha avançat que la decisió de si presenten denúncia l’han de prendre entre avui i demà per tenir una resposta abans del partit del proper cap de setmana.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’entrenador de l’equip sènior femení del CB Calella, Àlex Moral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *