La caminada de sensibilització sobre l’ictus recapta 1.600 euros per a les sessions de rehabilització de l’AVAH

Els diners es destinaran a l’adquisició de material informàtic per utilitzar a les sessions de rehabilitació que es fan a l’Hospital de Dia Rehabilitador de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

316 persones van prendre part a la caminada per l’ictus en algun dels tres circuits dibuixats, dos d’ells aptes per a persones amb alguna discapacitat, i un més llarg, de 9 quilòmetres per a persones sense problemes de mobilitat.

Entre els marxistes, Joan Pons, que s’està recuperant de l’ictus que va patir amb l’ajuda de l’equip de l’Hospital de Dia Rehabilitador. El seu testimoni, molt emotiu, en la línia de donar ànims als afectats més joves. Pons també llançava un missatge de sincer agraïment cap a l’equip de les sessions de rehabilitació.

És molt fort i dur al principi, però tenim un equip de recuperació molt bo i n’estic molt content. Hi ha molta gent jove, és una pena, perquè sovint costa molt recuperar-se i jo aprofito per donar-los ànims perquè es passen moments molt durs.

Yolanda Morcillo, infermera de l’equip de l’Hospital de Dia Rehabilitador de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, posava de relleu la importància d’activitats com la marxa per sensibilitzar a la població sobre l’ictus, i recordar la importància de la prevenció.

En aquest sentit, Morcillo explicava que una bona manera de prevenir l’ictus és dur una vida activa i amb bons hàbits saludables.

Les mesures de prevenció els factors de risc cardiovasculars (hipertensió, colesterol, diabetis), sedentarisme, tabac… hem d’intentar tenir-ne el menys possibles o controlar-los.

La infermera de l’Hospital de Dia Rehabilitador també va assenyalar el treball que han de fer les famílies dels afectats d’ictus en el seu procés de recuperació i normalització del seu nou dia a dia.

El paper de les famílies és importantíssim. La persona ho pateix però la gent que està al seu voltant són qui l’han de cuidar i després ajudar als pacients a normalitzar la situació i animar-los a tirar endavant.

La Caminada per l’Ictus va comptar amb el suport de Calella-Marxa, que va encarregar-se d’assenyalar els tres recorreguts, i de l’entitat Oncolliga Calella, que va donar suport en les tasques organitzatives i d’avituallament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *