El confinament de cap de setmana passarà a ser comarcal a partir de divendres

Es relaxen les limitacions de mobilitat durant el cap de setmana. Entre les sis del matí d’aquest divendres 18 de desembre i les sis del matí del dilluns 21 de desembre, qualsevol persona podrà moure’s lliurement dins de la seva comarca. El Procicat ha aprovat el pas del confinament municipal a un de comarcal, dins de les novetats del primer tram del pla d’obertura progressiva d’activitats. Amb tot, es manté el confinament perimetral de Catalunya i el nocturn, a partir de les deu de la nit.

El Procicat insisteix en demanar que es limiti qualsevol desplaçament fora del domicili que no sigui imprescindible, i que es respectin les mesures de protecció individual i col·lectiva. Sobretot després que les dades epidemiològiques hagin tornat a empitjorar aquest dimarts a tot Catalunya, amb una taxa de reproducció que torna a estar per sobre de l’1 després d’un mes i mig de baixada i estabilització.

Tot i que continuem en la primera fase de la desescalada, també s’ha autoritzat la represa d’algunes activitats. Ja han obrert tots els centres comercials, amb un límit d’aforament al 30%, obligant-los a tenir una bona ventilació i sistemes de control d’aforament i fluxos.

Pel que fa al sector cultural, els teatres, cinemes i altres locals continuem amb l’aforament del 50% de la fase 1, però ampliant el límit màxim d’espectadors de 500 a 1.000 persones. Aquest canvi només afecta els locals més grans, com l’Auditori o el Liceu. Tots els assistens han d’estar asseguts i s’ha de fer un registre previ.

Una altra de les novetats és l’obertura de les pistes d’esquí catalanes: Espot, Vall de Núria, La Molina, Vallter, Port Ainé i Boí Taüll. Per evitar cues a les taquilles, el forfet només es podrà comprar online.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *