El Consell Comarcal cooperarà amb Calella en la lluita contra el mosquit tigre

Un insecte que va aparèixer a la comarca fa nou anys i que és molt temut per les seves picades perquè poden provocar inflamacions importants i doloroses.

El mosquit tigre prolifera especialment quan hi ha episodis d’altes temporatures i en lloc humits, on hi ha aigua embassada. Per això, atacar-lo i prevenir-lo passa per actuar en aquests indrets. Al marge de les recomanacions que es poden fer en l’àmbit domèstic, els ajuntaments també actuen per prevenir-ne la presència. I en aquest cas, focalitzat en els embornals.

articulo-mosquito-tigreMarc Buch, regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais Naturals de l’Ajuntament de Calella, ha explicat que ja hi ha programades quatre actuacions per tractar els embornals de la vía pública amb productes larvicides. “Un embornal és la reixa de recollida d’aigua que hi ha pels carrers on normalment hi queda una mica d’aigua estancada i allà és on actuem perquè el mosquit tigre necessita aigües tranquil·les i estancades per desenvolupar-se. Estem parlant de 320 embornals“.

mosquito-tigre-7I a part de les actuacions, també es repartirà a les cases un fulletó informatiu explicant quines mesures hem de prendre per evitar la proliferació d’aquest insecte. “El tríptic explica coses tan bàsiques i tan importants, com no deixar que quedi aigua estancada a qualsevol punt de la casa, ja sigui sota un test, un pot que quan ha plogut s’ha omplert, i evitar basses. Podem donar les voltes a les galledes i buidar allà on quedi aigua. És molt fàcil de fer i ajuda a controlar la proliferació d’aquest insecte“.

El mosquit pot arribar a transmetre malalties, i les seves picades són agressives. Provoquen força picor i inflamació. És una espècie invasora que perjudica als mosquits autòctons.

En paral·lel, aquests darrers dies han començat a realitzar per controlar les plagues a l’arbrat.

marieta-i-pugoMarc Buch ha comentat que han ampliat les zones d’aplicació i que es fan servir tractaments biològics, amb menys producte químic però que són igual d’efectius. “Són tractaments que alliberem diferents insecte, la més coneguda és la marieta, que es mengen alguna plaga que perjudica els arbres, normalment el pugó. Aquest any hem apliat a l’eixample de Calella on hi ha els til·lers i lledoners i hem fet el primer alliberament i s’allargarà tota la temporada d’estiu, com ens recomanin els biòlegs, i en algun cas que no és fitosanitari sinó que és com un sabó a base de fòsfor que fa caure els insectes. I així netegem l’arbre“.

Els productes biològics són químics, però de residu zero, cosa que els converteix en inoqus per les persones i el medi ambient. Les tasques acabaran a la tardor, depenent de la climatologia.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Buch, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *