Gemma Nierga i Jaume Figueras, entregaran el Premi Gaudí del públic des de la Sala Mozart

L’Acadèmia del Cinema Català prepara una gala 100 per a l’entrega dels Premis Gaudí, aquest diumenge. Perquè el seu cicle de cinema ha superat la barrera del centenar de sales on es projecta i perquè acaba de reconèixer les 13 sales centenàries que hi ha a Catalunya. És per això, que l’organització ha previst que un dels guardons s’entregui des de Calella i que ho facin una parella de comunicadors molt emblemàtics: la periodista Gemma Nierga, que va ser col·laboradora de Ràdio Calella TV, i el crític Jaume Figueres. Tots dos seran a la Sala Mozart per desvetllar quina de les vuit pel·lícules finalistes ha estat la més aplaudida pel públic. Ho sabrem aquest diumenge amb l’especial que oferirà TV3 des de l’Auditori del Fòrum, on s’hi farà la gala que estrena horari europeu. Començarà a les 18.45h.

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i els responsables de les 13 sales centenàries del país van ser la tardor passada a Calella per entregar els reconeixements a la trajectòria d’alts i baixos d’aquests espais de lleure i de promoció de la cultura. La Sala Mozart, la més antiga de totes, va acollir l’acte i tornarà a ser protagonista aquest diumenge per la cita més important del cinema català: l’entrega dels Premis Gaudí.

Gemma Nierga i Jaume Figueras, que van compartir molts minuts de ràdio parlant de cinema i que han escrit a quatre mans el llibre El cine que ens va obrir els ulls, seran els encarregats d’entregar des d’aquí el premi del públic. Les pel·lícules finalistes són: La dona il·legal, Les dues nits d’ahir, L’ofrena i La vampira de Barcelona; i en llengua no catalana, La boda de Rosa, Sentimental, Las niñas i Adú.

finalists públic

Excepte aquest moment, la resta de la gala es desenvoluparà a l’Auditori del Fòrum de Barcelona, on hi acudiran els nominats i hi haurà un aforament de convidats reduït al 30%, per a acadèmics i autoritats. Estarà conduïda per la parella de còmics que formen Sílvia Abril i Andreu Buenafuente, que s’encarregarà del monòleg principal de la cerimònia, fent un homenatge a Pepe Rubianes.

carme elíasUn dels moments més emotius serà l’entrega del Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter del 2021 a l’actriu Carme Elías per la seva trajectòria en cinema, teatre i televisió. Va iniciar la seva carrera l’any 1978 amb L’orgia, de Francesc Bellmunt, i que la va dur a protagonitzar pel·lícules com Stico, Pont de Varsòvia, La flor de mi secreto, Pesadilla para un rico, Morir (o no), Planes para mañana, Quién te cantará o Camino, per la que va guanyar, entre d’altres, el premi Goya. El seu darrer treball al cinema ha estat Las consecuencias, de Claudia Pinto.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *