El Consell Comarcal reclama diners als Ajuntaments del Maresme

L’organisme supramunicipal reclama a cada Ajuntament que pagui diferents quantitats en funció del nombre serveis que rep. No s’ha fet pública la quantitat que el Consell demana a Calella, però el Consell presta diversos serveis a la nostra ciutat, entre ells, de promoció econòmica, de suport a l’atenció primària, d’atenció social, el transport adaptat o el transport i el menjador escolar. Fins ara, la part que els Ajuntaments no pagaven es cobria amb el superàvit de l’Àrea de Medi Ambient del Consell.

El president de l’organisme supramunicipal, Josep Triadó, ha explicat que aquesta reclamació no es deu a problemes econòmics del Consell, sinó a un canvi de filosofia de l’ens. Són declaracions de Triadó a Ràdio Arenys.

Hi ha una sol·licitud d’una quantitat proporcional a cada Ajuntament en funció dels serveis que té assignats, però que tingui problemes econòmics el Consell Comarcal no és l’objectiu. El fet és que el Consell Comarcal desenvolupa molts serveis als municipis i fins ara hi havia una sèrie de serveis que bàsicament els més importants són d’atenció social i promoció econòmica que no repercutia la totalitat del cost d’aquell servei en els Ajuntaments. O sigui, els Ajuntaments estaven pagant menys del que realment costava. Eren serveis econòmicament deficitaris. Com ho compensava el servei comarcal durant molts anys? Perquè a l’Àrea de Medi Ambient hi havia un superàvit econòmic.

Triadó considera que el superàvit de Medi Ambient ha de revertir en polítiques de la mateixa àrea.

Perquè quan tu dones un servei, no només és el cost de les persones que venen a treballar a l’Ajuntament, sinó una estructura que gestiona els serveis generals i aquesta part no repercutia en els diferents municipis. En arribar a la presidència i veure de cara al pressupost aquesta anomalia que portàvem temps fent el que creiem és lògic i és un canvi de filosofia, és que si hi ha superàvit a l’Àrea de Medi Ambient, reverteixi en la mateixa Àrea de Medi Ambient. Amb polítiques com pot ser de canvi climàtic, en termes de millora de l’aigua, dels boscos, etc.

Aquesta qüestió es tractarà al Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme que es celebrarà aquest dimecres 12 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *