Les residències geriàtriques ja poden accedir a l’historial clínic dels pacients de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Professionals de la Residència La Maresma consultant la Història Clínica d’un pacient
Professionals de la Residència La Maresma consultant la Història Clínica d’un pacient

Algunes de les residències geriàtriques de Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret i Tossa ja poden accedir a la història clínica electrònica dels seus residents des del propi centre.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb personal assistencial que dona suport de manera periòdica als professionals de les residències geriàtriques.

Es tracta d’unes 650 places de les més de 900 totals distribuïdes entre Calella i la resta de poblacions de l’àrea d’influència dels centres d’atenció primària que gestiona la Corporació.

L’objectiu és millorar la comunicació i la coordinació entre l’equip de suport que hi destina la Corporació i els professionals de les residències. Aquest equip està format per un metge geriatra i una infermera formada en geriatria que es desplaça periòdicament a les residències per fer el seguiment dels pacients més complexos i per atendre les demandes dels professionals de les residències.. Moltes de les proves que s’han de fer els pacients es realitzen directament a la residència i d’aquesta manera s’eviten els desplaçaments innecessaris.

Recordem que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva disposa de la història clínica informatitzada des de fa 10 anys. Un projecte que ha anat desenvolupament i estenent als seus centres d’assistència primària, als hospitals i als centres sociosanitaris.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat