Les residències geriàtriques ja poden accedir a l’historial clínic dels pacients de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Professionals de la Residència La Maresma consultant la Història Clínica d’un pacient

Algunes de les residències geriàtriques de Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret i Tossa ja poden accedir a la història clínica electrònica dels seus residents des del propi centre.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb personal assistencial que dona suport de manera periòdica als professionals de les residències geriàtriques.

Es tracta d’unes 650 places de les més de 900 totals distribuïdes entre Calella i la resta de poblacions de l’àrea d’influència dels centres d’atenció primària que gestiona la Corporació.

L’objectiu és millorar la comunicació i la coordinació entre l’equip de suport que hi destina la Corporació i els professionals de les residències. Aquest equip està format per un metge geriatra i una infermera formada en geriatria que es desplaça periòdicament a les residències per fer el seguiment dels pacients més complexos i per atendre les demandes dels professionals de les residències.. Moltes de les proves que s’han de fer els pacients es realitzen directament a la residència i d’aquesta manera s’eviten els desplaçaments innecessaris.

Recordem que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva disposa de la història clínica informatitzada des de fa 10 anys. Un projecte que ha anat desenvolupament i estenent als seus centres d’assistència primària, als hospitals i als centres sociosanitaris.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *