El Consell de Solidaritat farà tallers informatius als instituts sobre els projectes locals de cooperació internacional

cs2

És una de les activitats organitzades amb motiu de l’obertura de l’exposició “Calella és solidària”, que es podrà visitar fins el 25 de novembre a la primera planta de l’Ajuntament Vell. És una mostra de les entitats locals i dels projectes de cooperació internacional que realitzen amb el finançament de l’Ajuntament de Calella.

Bernat Vilella, comissari de l’exposició, ha explicat a Ràdio Calella TV quin és l’objectiu d’aquests tallers, que es realitzaran en dues sessions. En la primera, els escolars rebran la visita de membres del Consell Municipal de Solidaritat; la segona consistirà en la visita a la mostra. Allà hi trobaran un seguit de quadres representatius de les entitats locals de solidaritat i cooperació, que s’acompanyen d’uns codis QR.

Anirem als instituts de Calella a fer xerrades per parlar de la solidaritat i la cooperació, perquè els més joves prenguin consciència. Després vindran a l’exposició i els QR els dirigeix a una pregunta que han de respondre a partir de la visita a les parades de les entitats. Mirem que l’exposició sigui atractiva per a tothom.

L’exposició Calella és solidària mostra quina és la tasca en l’àmbit de la cooperació internacional que realitzen els entitats de solidaritat local. Per exemple, Moussa Molo, que aplega els membres de la comunitat senegalesa de Calella. Moussa Sabaly, el seu president, ha explicat a Ràdio Calella TV que en els seus 30 anys de trajectòria com a entitat local han anat adaptant la seva funció social aquí a la ciutat i també als seus països d’origen. Actualment centren el seu treball al Senegal, on estan desenvolupant un projecte agrícola.

Com que la crisi ha arribat a Europa hem canviat el criteri i ara posem en marxa projectes més senzills. Sóc d’una zona del Senegal afectada per incendis, que van malmetre totes les collites, i hem fet uns magatzems allà perquè la gent amb pocs recursos puguin guardar-ho allà.

L’exposició es va inaugurar dissabte a la primera planta de l’Ajuntament Vell. Allà, la regidora de Solidaritat i Cooperació de Calella, Cindy Rando, va incidir en la necessitat de treballar per aconseguir un món més just i sense desigualtats.

Seguir conscienciant a la ciutadania que és molt important que el món canviï i s’acabin amb les desigualtats. Aquesta feina s’ha de fer des de ben petits. I cal que expliquem els projectes de les entitats i animar a la gent a col·laborar-hi.

L’exposició es pot visitar les tardes de dimarts a dissabte, de cinc a vuit; i els diumenges i festius al matí, entre les onze i les dues de la tarda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat