El curs segueix a l’Escola Freta amb trobades telemàtiques entre tutors i alumnes

De moment no se sap quan es podran reprendre les classes, ni tampoc en quines condicions. Davant d’aquesta incertesa, els centres han ideat una estratègia perquè els alumnes puguin continuar el curs i el seu procés d’aprenentatge aprofitant les tecnologies. L’Escola Freta ho fa amb trobades diàries entre tutors i alumnes, de P3 fins a secundària. Fan una reunió virtual en què se’ls encarreguen les tasques i s’orienta als escolars sobre el seguiment que s’està fent i com poden organitzar-se el dia per complir amb els deures. El centre també ha previst garantir l’atenció a l’alumnat que no té dispositius de connexió.

Aquesta és la tercera setmana de confinament i el curs segueix, encara de que de forma ben atípica, a l’Escola Freta. Alumnes i professors, cadascú a casa seva, mantenen trobades virtuals per seguir amb el procés d’aprenentatge, i amb el clar objectiu que els escolars no s’acabin de despenjar del tot i ajudar-los a mantenir unes rutines diàries.

Sílvia Muñoz, directora d’infantil i primària, ha explicat que es convoca a tota la classe a una reunió telemàtica en es donen les tasques del dia. Aquestes es poden seguir a través de mòbil, tauleta o ordinador.

Ens connectem una estona al dia i donem feines als alumnes, i ells aprofiten per comentar-nos dubtes sobre les tasques. Els anem guiant perquè no vagin desorientats quan es queden sols a casa. Els diem com han de fer les fitxes de matemàtiques, quines són les redaccions que ens han d’enviar…

Amb el pas dels dies, han anat ajustant la dinàmica d’aquestes trobades virtuals i és el tutor o la tutora qui dona la paraula als alumnes activant-los el micròfon del seu dispositiu. El centre també ha pensat en les famílies que no disposen d’aquesta tecnologia.

En algunes aules, un o dos alumnes no s’ha pogut connectar. Llavors és el professor que truca a l’alumne i li diu quines són les tasques i es fa el seguiment per mitjà d’aquest contacte directe.

De fet, el Departament d’Educació està fent recollida de telèfons en desús per garantir que tots els alumnes poden estar connectats i seguint l’aprenentatge de forma telemàtica.

L’ordre de tancament de centres va enganxar a l’Escola Freta en ple procés de tancament del segon trimestre, un cop s’havia examinat a tots els alumnes del temari corresponent. El professorat va destinar la primera setmana de confinament a fer l’avaluació, i des de la setmana passada han iniciat el tercer trimestre, que s’aturarà temporalment durant els dies de Setmana Santa.

La primera setmana vam fer les juntes d’avaluació telemàtiques, van tancar butlletins i valoracions, i les vam enviar a les famílies. Aquesta darrera setmana van iniciar el tercer trimestre, que continuarà després de les vacances de Setmana Santa.

El Departament d’Educació està centrant tots els esforços en arribar telemàticament a tot l’alumnat considerant que “no és previsible” poder tornar a les aules després de Setmana Santa. Hores d’ara es descarta allargar el curs fins al juliol.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Sílvia Muñoz:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *