El dispositiu antiterrorista dels Mossos farà especial atenció a les zones turístiques

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha dit que el cos dels Mossos d’Esquadra cobrirà amb una “atenció especial” els municipis turístics aquest estiu. A Catalunya es manté activada l’alerta antiterrorista al nivell 4, en una escala d’1 a 5, des dels atemptats a París, el novembre del 2015. Batlle ha assistit aquest migdia a la Junta de Seguretat Local de Calella, en la qual s’ha informat que l’activitat delictiva ha baixat el 6,5% en l’últim any.

Albert Batlle ha destacat que el cos dels Mossos d’Esquadra segueixen les indicacions dels programes de prevenció establerts davant l’amenaça terrorista i que estan permanentment en contacte amb altres cossos i organismes de seguretat. El director general de la Policia ha explicat que s’està especialment vigilant en zones d’un flux important de persones i, per tant, les zones turístiques a l’estiu.

“Ja estem acostumats a veure un tipus de patrullatge de la nostra policia amb armes llargues i les armilles individuals. És un tema sobre el qual hem d’estar vigilants i, quan ve la temporada d’estiu, en les zones més turístiques aquesta atenció s’ha de prestar d’una manera més especial”, ha dit.

“Catalunya és un país segur i Calella una ciutat segura”, ha conclòs el director general de la Policia, qui ha afirmat que la col·laboració entre Mossos i Policia Local és “exemplar” en el cas de Calella.

En la Junta de Seguretat Local, celebrada aquest migdia amb la mirada posada a l’estiu, s’ha informat de les dades d’activitat delictiva dels últims dotze mesos. Ha disminuït un 6,5% -confirmant una reducció sostinguda en els últims anys-, i en el cas concret dels robatoris en comerços, la reducció s’eleva fins el 36%. La xarxa de comunicació pel “botó vermell” i el sistema d’alertes per SMS que s’han desplegat a les botigues són, per a l’alcaldessa de Calella, el motiu d’aquest bon registre.

Candini també s’ha felicitat de l’obertura, per quart any consecutiu, de l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la plaça Vicenç Ferrer. “Posem a peu de carrer i de forma accessible l’oficina per recollir possibles denúncies i atendre als ciutadans que ho puguin necessitar”, ha manifestat l’alcaldessa.

L’oficina és conjunta dels Mossos i la Policia Local i s’obrirà del 15 de juny fins el 15 de setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *