El Far de Calella acull la festa del Dia de les Esquadres

Unes 200 persones, entre Mossos d’Esquadra i altres agents cossos de seguretat com policia local, guàrdia civil i policia nacional, han celebrat el tradicional Dia de les Esquadres. També hi han assistit representants d’entitats com Creu Roja, ADF, Agents Rurals o Geganters, entre altres.

MOSSO00000000Durant la celebració s’han donat diferents distincions per actuacions meritòries dels agents. Entre elles la que ha rebut el cap de la policia local Joan Vilademat, que li han donat la distinció del Mosso de bronze per la seva col·laboració amb els mossos. Vilademat: “Representa un reconeixement a la tasca que fem des de ja fa anys d’estreta coordinació i col·laboració amb Mossos d’Esquadra en el dia a dia. Des de les prefactures planifiquem serveis conjunts, controls.. i per les incidències que van sortint tenim un sistema de comunicació i ens avisem mutuament i col·laborem amb tot tipus de serveis“.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha comentat que la policia de Calella se sent fraternalment unida al cos de Mossos, que donen el suport necessari per garantir la seguretat a una ciutat turística que sovint està tensionada pels múltiples esdeveniments que s’hi organitzen.

Una feina que, segons Candini, es fa discretament des dels Mossos d’Esquadra per garantir la sensació de seguretat. L’alcaldessa ha recordat que els mossos són la policia més antiga d’Europa però que és un cos modern i s’ha adaptat als nous temps. Ara el repte és la lluita contra el jihadisme, i en aquest cas, diu Candini, malgrat que tots sabem que hi pot haver un atemptat en qualsevol lloc i moment, a Catalunya no hi ha sensació de por. Candini: “Dificilment podriem tenir aquest esperit de seguretat més enllà de la feina que fa el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Torrent. l’Inspector en Cap Joan Vilademat, i el conjunt de totes les policies que representen la Policia de Calella. Dificilment podríem tenir els resultats de bona convivència i seguretat important, de tranquil·litat absolutament immensa. No podríem tenir la sensació de llibertat i la sensació de seguretat que saps que no has de pensar perquè no tens al cos l’ànima una mica de que pot tenir por. Estem a 4 sobre 5 i tot i això sabem que anem segurs”.

A la festa hi ha participat el jutge de Pau de Calella i president de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, Francesc Xavier Ten. Ha parlat del binomi justícia-policia necessari per garantir la democràcia. “Tot país necessita una policia al servei de les llibertats i els drets de les persones. És el dret essencial d’una societat democràtica disposar d’un cos civil de Policia per la defensa i garantia dels drets d’aquesta societat. Jo, com a president de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, entitat q ue agrupa els jutges de pau de Catalunya, puc afirmar amb ple coneixement de la necessitat del binomi policia-justícia com a garantia dels drets democràtics“.

Al final de la celebració hi ha hagut l’actuació de Buximans, un grup musical format per mossos d’esquadra, que han cantat una cançó de Lou Reed amb un alt nivell d’interpretació.

Aquí podeu escoltar la connexió sobre l’acte de les Esquadres, feta en directe a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.