El Festimatge homenatja el cineasta Josep Maria Forn

forn 2

Josep Maria Forn, figura clau de la cinematografia catalana, serà homenatjat aquest dijous en el marc del Festimatge 2022, un certamen organitzat per Foto-Film Calella al qual hi va estar molt vinculat. Era membre del Comitè d’Honor i un habitual en les activitats que s’organitzaven, a més d’haver estat un dels impulsors de les Trobades Internacionals de Cinema 9,5. Director, guionista i productor, Forn va morir el passat mes d’octubre als 93 anys. De la seva obra cinematogràfica en destaca “La pell cremada”, de l’any 1966, on fa un retrat del fenomen de la immigració a l’Estat espanyol.

La pel·lícula aborda en clau neorrealista el fenomen de la immigració des de les regions més deprimides d’Espanya cap a les zones més industrials o les que vivien l’esplendor del boom turístic. La història passa en un poble de la Costa Brava, on un paleta comença la seva jornada laboral. Al mateix temps, en un poble andalús, una dona i els seus dos fills inicien un llarg viatge per reunir-se amb ell.

La pell cremada es projectarà aquest dijous a l’auditori de Can Saleta, com un dels actes destacats de la programació de la dissetena edició del Festimatge, el festival de la imatge de Calella, que retrà homenatge a un cinèfil i amic de Foto-Film Calella. Josep Maria Forn, director, guionista i productor, va ser director general de cinematografia del Departament de Cultura, va fundar l’Institut del Cinema Català i va presidir el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

A l’acte s’hi espera la presència de les seves dues filles.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *