El fotògraf Quim Fàbregas porta a Calella “Mirar la mirada, arribar a l’ànima”

El fotògraf calellenc Quim Fàbregas exposa durant aquest mes de novembre i per primer cop a Calella el seu treball fotogràfic “Mirar la mirada, arribar a l’ànima”. Una exposició que es pot visitar fins al 22 de novembre a l’Ajuntament Vell i que recull tota la trajectòria de Fàbregas amb bona part dels seus principals treballs però també amb fotografies inèdites, com per exemple la col·lecció del casament de la Kayatu, la noia protagonista d’una de les seves fotografies més conegudes: “La llàgrima de la núvia”. Un fotografia que ha fet la volta al món i on ara es podrà veure per primera vegada el recull de les fotos més importants d’aquell esdeveniment que el va marcar com a fotògraf i com a persona.

Una col·lecció composta per 170 fotografies dels seus viatges pel món, sobretot a l’Índia i a l’Àfrica, però també a altres indrets com el camp de refugiats d’Idomeni a Grècia, un centre de malalts terminals, un centre de nens autistes a Xile i instantànies del barri jueu de Nova York. Ho ha explicat el mateix Quim Fàbregas aquest matí al programa La Ciutat.

És una col·lecció de diferents fotografies, amb moltes mirades. Aquesta part humanitària i aquest treball que m’ha fet conèixer el món. Tenim el casament de la Kayatu, tenim reportatges de malalts terminals de xines, tenim un reportatge dels refugiats a Grècia, també he inclòs una selecció de books fotogràfics que he fet amb gent de Calella aquest estiu.

Segons Fàbregas l’exposició és el resum vital de la seva experiència des que va començar amb la càmera en mà a recórrer el món. Uns viatges que l’han convertit en la persona que és avui en dia i que l’han servit per mirar el món en una altra perspectiva. Amb tot, Fàbregas es mostra molt il·lusionat de poder exposar a Calella per primera vegada.

Aquest any havia d’exposar a Argentina, Perú, Xile i Brasil, però l’emoció més gran i superant Nova York, per mi és exposar al meu poble. Em fa moltíssima il·lusió, per mi tornar a casa és el regal més gran.

L’exposició es pot visitar a l’Ajuntament Vell de dilluns a divendres de 10 a 14 h, de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i els diumenges i festius d’11h a 14 h. L’entrada és totalment gratuïta. Durant el primer cap de setmana Fàbregas assegura que la van visitar més de 200 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *