El veïnat de Joan Corominas reclama a l’Ajuntament que canviï les canonades de fibrociment per polietilè

L’Associació de Veïns i Veïnes Parc Calella la Granja ha iniciat els tràmits per reclamar a l’Ajuntament que canviïn totes les canonades de fibrociment que vesteixen la zona de Joan Coromines i que fa anys que estan provocant talls continus en el subministrament d’aigua pels trencaments en la xarxa de canalització. Els veïns ho reclamen després que aquest any hagin patit una desena de talls, molts d’ells en ple confinament, de més de deu hores de durada. Segons asseguren, el problema rau en el fet que les canonades estan fetes de fibrociment, que es troben en molt mal estat i, a més, estan prohibides des de l’any 2002 perquè contenen amiant. Ara demanen renovar les canalitzacions actuals per unes de polietilè que permetin ampliar la capacitat de la xarxa i evitar els trencaments.

Josep Lluís Salinas, un dels veïns afectats i membre de l’associació de Veïns i Veïnes Parc Calella la Granja, ha denunciat en declaracions a Ràdio Calella TV que fa més de 20 anys que demanem una solució per aquesta zona. Reclamen un canvi total de la canalització i que es deixin de fer reparacions puntuals.

Tenim unes canonades que estan podrides perquè són de fibrociment. Al ser d’aquest material, que a més està prohibit, a qualsevol canvi de temperatura peten. Portem 7 talls durant aquest any, però no és un fet aïllat, perquè passa cada any i des de l’ajuntament ja ho saben i no posen cap solució.

De fet Salines assegura que el consistori n’és conscient del problema després que l’associació hagi presentat diverses reclamacions i instàncies tant a Gestiagua com a l’Ajuntament. La darrera va arribar en forma de prec en el darrer ple del mes de juny.

Vam enviar un prec en el darrer ple i ens van respondre per correu electrònic dient que ho mirarien i ho anotaven, també ens van adjuntar un informe de la qualitat de l’aigua. El problema està en el fet que les canonades estan en mal estat, van petant i això es tradueix en més talls.

Davant d’aquesta resposta els veïns han optat per iniciar uns tràmits legals per demanar una indemnització de 40.000 euros a l’Ajuntament a raó de 30 euros per cada tall d’aigua.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *