El govern adjudica el projecte de reparació de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert

balustrada

Fil a l’agulla al projecte per restaurar la balustrada del Passeig Manel Puigvert, una obra de l’arquitecte Jeroni Martorell que forma part del patrimoni local. És un dels elements característics del paisatge litoral calellenc que ens els últims anys ha patit un procés de degradació important, i que no s’ha resolt amb les intervencions que puntualment s’hi han fet. És ara que el Govern Municipal ha fet l’encàrrec a un professional especialista en patrimoni artístic, qui en un termini aproximat de 4 mesos presentarà el projecte de millora i conservació de la barana, feta de pedra ornada i d’estil noucentista. Data de mitjans del segle XIX i actua de separador del que és el passeig de plataners de la platja.

El tinent d’Alcaldia de Serveis públics, Albert Torrent, ha posat de relleu que l’encàrrec s’ha fet a un professional expert en restauració patrimonial i que això és garantia que el resultat de l’obra serà el desitjat.

Estem molt satisfets d’haver trobat la persona que ens ofereix totes les garanties, que és un especialista. Les explicacions que dona ens fa estar convençuts que es farà una actuació garantirà la continuïtat de la balustrada i que permetrà que recuperi el seu esplendor. L’adjudicació també contempla la realització d’un estudi molt complert de la barana. Ens ha costat però hem anat a parar al millor lloc.

En la confecció del pressupost municipal del 2019 ja es va contemplar una partida d’inversió de 60.000 euros per a la millora de la balustrada. Segons Torrent, n’hi haurà suficient per cobrir la intervenció i permetrà també que l’especialista en restauració i conservació patrimonial assessori als membres de la brigada municipal que s’encarreguen del seu manteniment, com ho seguiran fent.

Segons els explicacions del professional, amb els 60.000 euros de la reserva pressupostària n’hi hauria prou per cobrir la intervenció a fer. Hem mantingut algunes reunions i li hem explicat què s’hi ha fet en els últims anys. Sap que, actualment, quan hi ha algun desperfecte és la brigada qui s’encarrega de fer el manteniment. Ho seguirà fent però a partir de la formació que ell mateix donarà perquè coneguin sota quins criteris professionals i de conservació s’ha de fer. A més, donarà assessorament al llarg del temps si és necessari.

La previsió és que en el termini màxim de 4 mesos estigui enllestit l’estudi i el pla d’actuacions per iniciar la intervenció sobre el terreny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *