La moda dels gossos “toy”

Depenent del país i de l’època de l’any hi ha una sèrie de races que es posen més de moda que d’altres. Com en tot, existeixen una sèrie de factors que fan augmentar la demanada de determinades races de gossos. Les pel·lícules, les series o les influencers poden determinar quins gossos estaran més de moda en una època concreta. És el que va passar l’any 2005 amb la coneguda raça dels Chihuahua. Arran d’una pel·lícula on el protagonista era una Chihuahua, la venda d’aquesta raça va augmentar, abans del film gairebé ningú coneixia aquest tipus de gos.

Al Maresme durant el 2018 i 2019 han estat tendència els gossos de mida petita, coneguts com a toyEs tracta d’aquells gossos més petits dins d’una raça concreta. Són animals que s’han posat de moda per la practicitat i la tendresa que desperten en grans i petits. Així ho explicava en una entrevista la Montse, responsable d’una botiga d’animals maresmenca. 

Avui en dia la gent viu en espais més reduïts i clar un gos de mida petita és molt més fàcil de tenir. Tampoc tenen unes necessitats tan grans. Són animalets que sortint una estona ja tenen prou perquè es cansen.

Actualment les races que més es venen a les botigues d’animal són el bichon maltès toy, el teckel, conegut popularment com a gos salsitxa, o el canitx toyTambé però, hi ha races que es mantenen sempre i mai passen de moda com els pastors alemanys o els golden retriever. Races intel·ligents i amistosos que no deixen d’augmentar la seva popularitat a tot el món.

Hi ha races que no passen de moda. Per exemple un pastor alemany, que tota la vida s’ha demanat. També a vegades una miqueta pel caràcter de l’animal. Hi ha gossos que poden ser molt macos però realment són complicats de tenir.

La responsable de la botiga d’animals també fa una crida a ser responsables abans de comprar una mascota. Recorda que no s’ha fer perquè estigui de moda sinó perquè estem disposats a cuidar-lo com un més de la família.

A continuació pots escoltar l’entrevista sencera:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *