El Govern aprova el projecte de millora del Parc Dalmau i en treu a licitació la primera fase

S’hi ha disposat una partida de gairebé 90.000 euros per iniciar els treballs recollits en el projecte de recuperació i millora del pulmó verd de Calella. L’adjudicació es podria resoldre formalment en els pròxims dies, concretant-se’n l’import definitiu, si hi ha o no millores complementàries, i també quin és el calendari d’execució. Tot apunta que se situaria entre finals de 2017 i principis de 2018. S’arrenca amb la primera fase del projecte global, que estableix prioritats d’actuació sobre l’espai en base a les deficiències i necessitats recollides en el Pla director del Parc Dalmau que s’ha elaborat en els últims mesos. L’import total del projecte s’eleva als 474.452,80 euros.

El regidor de Medi Ambient, Marc Buch, ha explicat que es començarà a treballar en la zona més ornamental del Parc Dalmau. “Serà la primera zona que trobem a l’entrar-hi: la del laberint i el triangle que es dibuixa entre la carretera i el Pavelló Municipal, que és la de més ornamentació i jardineria. Principalment l’actuació consistirà en canviar la vegetació, instal·lar el sistema de reg i sanejar la vegetació que està en mal estat. Tot amb l’objectiu és recuperar la idea i la bellesa que tenia el Parc quan es va dissenyar”, ha comentat el regidor.

I la premissa és fer-ho en base a criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental. És per això que es plantarà majoritàriament espècies autòctones.

“Al marge que es puguin mantenir econòmicament, la idea és que siguin plantes que no requereixin molta aigua o pateixin moltes malalties. Per tant, hi haurà molta planta autòctona, que és la millor que s’adapta a l’entorn i al clima, i d’altra que ens ha recomanat la mateixa empresa”, ha assenyalat.

Un cop feta l’actuació més prioritària, segons ha recalcat el regidor de Medi Ambient, les disponibilitats pressupostàries del consistori acabaran determinant els terminis en què s’acabarà desplegant el projecte en la seva totalitat. “Caldrà anar fent feines al llarg dels anys. Si el 2018 no hi ha partida, com que ja tenim el projecte la podrem incloure el 2019. La voluntat sempre ha sigut tenir el projecte sencer i saber sempre amb quines xifres treballem i fer-ne una planificació en el temps”, ha exposat Buch.

El projecte de millora del Parc Dalmau també assenyala la necessitat de fer un seguiment i control de l’evolució de la plaga de l’escarabat Tomicus que afecta els pins pinyoners. Una espècie present al bosc calellenc. Amb tot, i segons ha recordat el responsable local de Medi Ambient, durant el primer trimestre de l’any es va fer una important actuació de sanejament i en l’actualitat s’hi estan fent inspeccions visuals periòdiques per mantenir-la a ratlla.

 

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *