El Consell d’Adolescents acaba decidint què es farà amb el Pressupost Participatiu de Joventut

Foto: Ajuntament de Calella

El Consell d’Adolescents ha acabat decantant la votació dels projectes que es beneficiaran del Pressupost Participatiu de Joventut, dotat amb 10.000 euros. En la trobada que s’ha mantingut aquesta setmana, els membres de l’òrgan juvenil han fet efectiva la possibilitat d’atorgar 15 punts extres a les propostes presentades. Els han donat a la Trobada ecològica, que es manté com a destacada en la votació sumant 99 punts, i als Tallers d’acollida, que ha passat a ser la segona més votada, amb 72 punts.

El projecte més votat consisteix en l’organització d’una gimcana per l’entorn natural de Calella i fer una plantada d’arbres per mostrar el compromís de la ciutat amb el medi ambient. Els promotors plantegen la celebració d’una festa interracial com a colofó final. El segon, muntar uns tallers d’acollida per per a joves que arriben a Calella.

Ara, els seus promotors tenen l’encàrrec de concretar el projecte i la memòria econòmica, de manera que se sàpiga si requereixen de tota la dotació pressupostària reservada per a la convocatòria dels participatius joves. En cas contrari, i segons ha informat l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calella, s’estudiarà la possibilitat de desenvolupar altres iniciatives al llarg de l’any.

Els joves faran una jornada del “Let’s Clean Up”

Seguint l’encàrrec rebut per part del consistori, el Consell dels Adolescents va començar a treballar amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixa la Unió Europea dins l’Agenda 2030.

Els consellers que representen tots els joves de Calella van assumir el compromís d’estudiar les accions per aconseguir un món més sostenible, a nivell econòmic, social i mediambiental. La primera mesura que han acordat és l’organització d’una jornada de recollida de residus “Let’s Clean Up”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *