El govern comarcal nega el sobrecost elèctric denunciat pels comuns

Resposta del govern del Consell Comarcal del Maresme a la denúncia d’En Comú Podem pel preu que s’ha estat pagant – a través de l’empresa mixta SIMMAR – per l’electricitat que s’utilitza per sanejar l’aigua. Rebat el discurs dels comuns, que ahir apuntaven a un sobrecost de 2,5 milions d’euros durant el 2023; aportant unes altres xifres que indiquen tot el contrari. En un comunicat fet públic ahir, s’exposa que la factura elèctrica entre 2021 i 2022 es va rebaixar en 3,98 milions d’euros gràcies a l’estratègia de compra agregada. I que el canvi de tendència del 2023, quan el mercat va arribar a mínims històrics, va deixar un saldo de 2,11 milions d’euros.

El govern de Junts i ERC al Consell Comarcal del Maresme defensa que s’ha fet una bona gestió dels subministres elèctrics del sistema de sanejament i tractament de l’aigua, que presta l’empresa mixta SIMMAR, participada per l’organisme supramunicipal (20%) i les privades SOREA, RUBATEC i Aigües de Mataró (80%).

“Els subministraments energètics necessaris per assegurar el correcte funcionament del sistema de sanejament es liciten a través d’una compra agregada que assegura uns preus més competitius. La sèrie temporal dels darrers 15 anys així ho mostra ja que ha permès obtenir unes tarifes que, de mitjana, s’han situat entre un 5 i un 10% per sota del preu de mercat”, ha indicat en les últimes hores.

Fa balanç del període comprès entre 2021 – quan es va firmar el contracte de compra agregada del subministre – i 2023, afirmant que s’ha aconseguit un estalvi de 2,11 milions d’euros. En Comú Podem dirigia la seva crítica a l’últim any d’aquest període, quan es van registrar mínims històrics i, segons considera, s’haurien d’haver renegociat els termes econòmics. Els comuns apunten que no haver-ho fet ha suposat un sobrecost de 2,5 milions d’euros entre gener i desembre passats.

En un comunicat, el govern comarcal “lamenta profundament les informacions esbiaixades que han sembrat dubtes sobre la gestió i el control dels diners públics que realitza l’administració comarcal”. Reprova que [els comuns] facin una “lectura parcial” de les dades i que això “enterboleix la realitat”.

Els grups de Junts i ERC afirmen que sempre han gestionat amb transparència aquesta qüestió, informant en tot moment a la resta de partits del plenari comarcal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.