En Comú Podem denuncia un sobrecost en el preu del sanejament de l’aigua al Maresme

Els nous preus del servei de sanejament i tractament de l’aigua del Maresme per al 2024, en el punt de mira del grup comarcal d’En Comú Podem, que hi ha presentat recurs en contra i ha posat en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el sobrecost que denuncia s’està aplicant. El partit exposa que l’empresa SIMMAR hi repercuteix una despesa energètica que està fora de mercat. L’acusa de no haver renegociat els contractes quan el preu de la llum va baixar, i al govern del Consell Comarcal li retreu falta de supervisió.

Els comuns calculen que entre gener i desembre del 2023, la companyia hauria pagat 2,5 milions d’euros més pel subministrament d’energia per no haver adaptat els contractes a les noves tarifes, que van baixar. I denuncia que tampoc ho ha fet per aquest 2024. El conseller comarcal d’En Comú Podem, Sebastián Tejada, se n’ha queixat en un vídeo que ha compartit a través de les xarxes socials.

En Comú Podem adverteix que els preus que paga l’empresa que presta el servei de sanejament i tractament de les aigües al Maresme no s’ajusten als imports de l’actual mercat de l’energia. Assenyala també la responsabilitat que hi té el govern del Consell Comarcal del Maresme per no haver-ne fet la supervisió pertinent. Conclou que l’actual situació és inacceptable i que en darrer terme, ho acaba pagant la ciutadania.

En un comunicat, els comuns refermen el seu compromís amb la transparència política i de lluita “contra el negoci d’un bé públic comú”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *