El Govern deixa de tenir una veu única

IMG_4336

Nova rèplica del terratrèmol polític que ha provocat la confirmació que Marc Buch és l’alcaldable de Junts per Catalunya a les pròximes municipals. El fins ara portaveu de l’executiu local, el socialista Josep Torres, ha deixat de ser-ho i ahir va evidenciar el seu distanciament amb l’alcalde per la nova posició que passa a ocupar dins la sala de plens: ja no s’asseu al seu costat. No ho havia verbalitzat ni comunicat públicament amb anterioritat, però sí va confirmar-ho un cop entrats en el debat polític. En totes les seves intervencions va recalcar que defensava el posicionament del PSC i, al fil d’una interpel·lació de l’oposició, va llegir en veu alta el missatge que va enviar als portaveus dels grups municipals. Pel moment, Josep Torres es limitarà a exercir de portaveu socialista i a gestionar les dues carteres que té delegades: Seguretat i Cultura.

El socialista Josep Torres ha confirmat públicament que desisteix de les funcions de portaveu del Govern Municipal que desenvolupava des del 2019 quan ha passat escassament un mes de l’anunci de Buch com a alcaldable de Junts per Catalunya. Un partit que rivalitzarà amb els dos socis del Govern que presideix a les pròximes eleccions municipals.

Torres, a qui no s’havia sentit en tot aquest temps, ahir ja no es va asseure al costat de Buch a la sala de plens –com sí havia fet des de principis del mandat, també després de la renúncia de Candini– i en totes les seves intervencions es va limitar a exposar els arguments del PSC. En una d’elles, va procedir a llegir el missatge que fa uns dies va enviar al grup de Whatsapp que tenen els portaveus dels grups polítics municipals.

M’ha sobtat molt que el senyor Ponsdomènech no sàpiga en nom de qui parlo perquè, en el seu moment, vaig enviar un missatge al grup de portaveus en què deia textualment això: “Benvolguts, benvolgudes, des d’avui deixo d’exercir el càrrec de portaveu del Govern i representaré estrictament els interessos del PSC. He après molt durant aquest temps. Moltes gràcies”. Això és el que tenien tots els portaveus. Per tant, he fet aquest discurs perquè és el del PSC, no ben bé del Govern.

Josep Torres no ha volgut donar més detalls de la seva decisió a Ràdio Calella TV, ni tampoc pronunciar-se públicament sobre les intencions que té de cara als mesos que queden per esgotar el mandat municipal, el maig del 2023, quan posarà punt i final a la seva trajectòria en la política local. El PSC ja ha anunciat que Cindy Rando és la seva cap de llista.

Pel moment, Torres es manté com a segon tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Calella amb la gestió de les àrees de Seguretat i Cultura, segons la darrera delegació de competències que li va fer l’alcalde Buch quan va prendre possessió del càrrec en el lloc de Montserrat Candini, que va renunciar per centrar-se en la recuperació de la seva malaltia.

Amb l’exalcaldessa, el dirigent socialista havia mostrat sempre molt bona sintonia, també en la vessant personal. A nivell polític, els dos van ser els encarregats d’escenificar l’actual acord de Govern a l’Ajuntament de Calella –el segon consecutiu entre les dues formacions- que, segons van expressar, estava basat en “la confiança”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *