Tot a punt per a la 14ena edició del Festimatge

trópico de cáncer

Tot a punt per donar el tret de sortida al Festimatge 2019, que enguany arriba a la 14ena edició. La inauguració tindrà lloc aquest dissabte 6 d’abril amb l’obertura de l’exposició fotogràfica “Trópico de cáncer” de Juan Manuel Díaz Burgos a l’Ajuntament Vell (21h). Serà el primer tast de gairebé tot un mes dedicat a a la imatge a Calella, del 6 al 28 d’abril.

A partir de diumenge es podran veure a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri un total de 23 exposicions escollides entre les 3.500 fotografies de 300 autors que s’han presentat a la convocatòria del 2019. El president de Foto-Film Calella, l’entitat que organitza el Festimatge, Xavier Rigola, ha explicat avui al programa La Ciutat, que es podran veure treballs fets amb tècniques tradicionals i les més innovadores.

Tenim 23 exposicions a la Fàbrica Llobet-Guri i una a l’Ajutament Vell. Hi trobem una mica de tot: retrats, fotografies de viatges a llocs insospitats, propostes molt innovadores i trencadores fetes amb tècniques noves i tradicionals. Crec que ningú en sortirà decebut.

Pel que fa als curtmentratges, una altra de les potes del Festimatge, les xifres també són importants. Per aquesta edició s’han rebut 892 treballs de països tan diversos com Malàisia, Canadà o Corea. El responsable de la secció de cinema del Festimatge, Pere Mas, ha comentat un dels canvis d’enguany: la ubicació de les projeccions. Les obres a la Sala Mozart els han obligat a canviar l’emplaçament per anar a l’Espai Caixa, el teatre Orfeó Calellenc o el primer pis de Can Salom.

Tenim la dificultat de no poder disposar de la Sala Mozart, que ens anava molt bé perquè hi fèiem totes les projeccions. Ara les hem hagut de distribuir a l’Espai Caixa, on hi tindrem tres sessions; al primer pis de Can Salom, tres més; i alguna sessió al teatre l’Orfeó Calellenc, on ja hi havíem estat alguna vegada.

Sobre la tercera pota del Festival, la Trobada Internacional del Cinema 9,5, des de Foto-Film destaquen les dificultats de trobar nou material, per les seves pròpies característiques. Es farà el tradicional Mercat del Col·leccionista a l’Hotel Bernat II. Serà el dia 27 d’abril de 10 a 14h.

Entre les novetats d’enguany hi ha la recuperació de La Nit Golfa, per celebrar el 25è aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges, el dissabte 27 d’abril.

El Festimatge d’aquest any també comptarà amb tallers de fotografia i un concurs a Instagram que premiarà la millor fotografia relacionada amb el certamen. El guanyador es donarà a conèixer durant la gala de cloenda, el dia 28 d’abril a l’ Orfeó Calellenc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat