El govern, empès novament a donar explicacions per l’obra a Sant Pere

Les queixes pel retard en l’execució de la segona fase de remodelació del carrer Sant Pere, entre Anselm Clavé i Bruguera, van aflorar en l’última sessió plenària, empenyent novament al govern a donar-ne explicacions públiques. I no era la primera vegada: a preguntes d’un veí, l’alcalde ho va fer en el live que va compartir a finals de juny a través d’Instagram, quan va explicar que s’havia demanat a l’empresa que “accelerés el ritme” per acabar “a finals de juliol”. No serà així, sinó durant el mes d’agost, va dir Marc Buch dijous passat, sense més concreció.

El PP va interpel·lar al govern sobre possibles penalitzacions per l’endarreriment de l’obra, mentre que Estimem Calella va fer notar el malestar del veïnat per les molèstiques que està ocasionant l’obra, patint de manera molt directa les afectacions de serveis i de mobilitat.

En resposta a això, l’alcalde Marc Buch va explicar que l’empresa que realitza els treballs ha comunicat diversos contratemps per l’estat dels serveis soterrats que s’han de renovar. Amb tot, se li ha demanat que justifiqui l’endarreriment, que ara ja és d’aproximadament quatre setmanes per valorar si és causa o no de penalització.

Hem demanat a l’empresa que justifiqui l’endarreriment i els tècnics decidiran o no. Les obres havien de finalitzar el mes de juny, i ara està previst que sigui a l’agost.

Les obres a Sant Pere s’estan fent ara entre Església i Bruguera, havent-se enllestit els dos trams inferiors. El projecte consisteix en la renovació de tota la xarxa de serveis soterrats – clavegueram i pluvials – i la urbanització superior a un sol nivell, eliminant totes les places d’aparcament. Excavaciones Bermúdez és l’empresa que se n’encarrega, amb un contracte d’adjudicació que ascendeix als 650.000 euros.

Sobre la brossa fora dels contenidors: “Ho resoldrem en breu”

El nou regidor adjunt de Sostenibilitat, Quim Pla, va respondre en l’últim ple a totes les preguntes de l’oposició sobre el servei d’Urbaser i el compliment de la contracta de la brossa.

La CUP va fer notar l’absència d’una de les dues màquines escombradores que han de donar servei a Calella. “Només circula una màquina escombradora, que a més hauria d’anar acompanyada de dos peons (…) Però aquest no és un fet aïllat, sinó recurrent que està passant des de fa un any i mig. La màquina està continuadament espatllada i no s’arregla”, és el prec que va traslladar el regidor portaveu cupaire, Albert Comas.

De la seva banda, el PP va incidir en l’acumulació de brossa fora dels contenidors, especialment en zones on augmenta la població a l’estiu. “La nostra proposta per aquest problema és augmentar el nombre de contenidors mòbils a les zones on hi ha un augment de la població o on hi ha més segones residències o places hotelers. O plantejar-se negociar amb l’empresa que ho faci amb més freqüència”, va dir la regidora Celine Coronil.

Pla va reconèixer les dues problemàtiques, tot assegurant que el nou equip de govern està treballant intensament amb l’empresa Urbaser per veure amb quins recursos es compta per posar-hi solució i que es pugui donar a Calella el servei que pertoca.

Tenim reunions periòdiques amb Urbaser perquè és el tema de la brossa fora dels contenidors ens preocupa molt i ho resoldrem en breu (…) Sobre la falta de la màquina escombradora, és cert que en moltes ocasions només treballa una perquè s’espatllen o mil coses. També hi estem molt a sobre per solucionar-ho perquè si n’hi han d’haver dues, n’hi han d’haver dues.

En el torn de precs i preguntes de l’últim ple, també es va interpel·lar al govern sobre disfuncions en la recollida del cartró comercial al carrer Església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *