El Govern haurà de presentar informes semestrals sobre el compliment de les mocions aprovades

Els portaveus dels grups municipals en una sessió plenària a l'Ajuntament Vell (Foto: Arxiu)
Els portaveus dels grups municipals en una sessió plenària a l'Ajuntament Vell (Foto: Arxiu)

A partir d’ara, els partits de l’Ajuntament de Calella i el conjunt de la ciutadania tindran informació oficial sobre l’estat d’execució de les iniciatives polítiques que s’aproven en el Ple Municipal. I s’actualitzarà cada sis mesos, amb detalls sobre la dotació pressupostària que es destina perquè es compleixi el que s’ha acordat en seu plenària. És una iniciativa de Cs a la que s’hi han sumat els partits del Govern i la resta de l’oposició.

Cs demanava un informe de seguiment de les mocions per “assegurar que s’executen amb total garantia”. El regidor Guillermo Gomis va detallar quines dades caldrà aportar per a cadascun dels acords adoptats pel Ple Municipal: des d’indicadors del temps d’execució fins a la partida pressupostària que s’hi acompanya. La informació s’haurà de presentar cada sis mesos, actualitzada, i publicar-la a calella.cat.

Un sistema de seguiment de les proposicions aprovades pel Ple seria una bona eina per assegurar que es posen en marxa, amb total garantia. La conjuntura no facilita les reunions però hem de recordar que l’esperit de qualsevol Ple és la proposició i, si s’aproven, han de materialitzar-se.

La resta de partits de l’oposició van sumar-se a la iniciativa de Cs, recordant que anteriorment ja s’havia demanat aquesta informació al Govern Municipal.

La regidora de la CUP, Núria Freixas, va assegurar que s’ha entrat en una dinàmica que suposa el bloqueig de la força política de les mocions que es porten a Ple i s’aproven, però de les quals no se’n coneix el desenvolupament.

Altres vegades, partits com Esquerra o la CUP hem demanat un llistat de propostes aprovades que no s’han dut a terme. Queden en una voluntat política però no avancen res, no hi ha cap previsió econòmica que es reculli en els pressupostos. Considerem que aquest seguiment pot ser una bona eina.

Calella en Comú va afirmar que hi ha iniciatives polítiques del 2018 en endavant que no s’han complert i que ells ni ho esperen. El regidor Sebastián Tejada va dir que el seguiment no hauria de tenir cap cost per l’Ajuntament perquè el Govern té un assessor per desenvolupar aquestes funcions.

No ha de ser difícil implementar aquest canal de comunicació per nosaltres i la ciutadania perquè a principi del mandat es va aprovar la contractació d’una persona dedicada exclusivament a facilitar la relació amb els grups municipals i donar-los informació. No hauria de tenir cap cost afegir implementar aquesta proposta.

El portaveu del Govern Municipal, Josep Torres (PSC), va celebrar que ara, des de l’oposició que va ser tan crítica amb la seva contractació, es reconegui la necessitat del càrrec d’assessor de Transparència.

Al final serà una sort tenir l’assessor de Transparència per tirar endavant aquestes feines. Va costar molt però sembla que el govern la va encertar perquè podem fer aquestes feines i brindar-la a l’oposició.

Esquerra va enumerar algunes de les mocions que s’han quedat en l’aire. El cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, va recordar iniciatives seves com la millora del servei de transport urbà, la reforma urbanística de la Plaça de Renfe, o els projectes de promoció de l’ús de la bicicleta i sobre la Memòria Històrica. També va reconèixer que a d’altres sí s’hi ha donat compliment. En relació a això, i preveient la informació s’haurà de posar a disposició del conjunt de la ciutadania, Ponsdomènech va preguntar quan es posarà en marxa la nova web municipal.

Estaran amb nosaltres, sabem que hi estan al damunt, però tenim una web obsoleta, que és complicada i poc transparent per arribar a la informació. Voldríem saber com està el projecte i la partida per al nou portal municipal.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va dir que es tracta d’una contractació complexa.

No és una contractació qualsevol a una empresa que faci una fotografia fixe dins la qual hi anem abocant coses. És una eina més complexa, però compartim completament que està obsoleta i per això ho estem treballant.

Des del Govern Municipal es va recordar que l’Ajuntament de Calella està reconegut amb el segell InfoParticipa que certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat