Calella acollirà la manifestació unitària de l’Alt Maresme per l’1 de Maig

Imatge d'arxiu.

Les diferents organitzacions sindicals i entitats han escollit la plaça Catalunya de Calella per celebrar l’acte central de l’1 de maig i on denunciaran la precarietat laboral i l’increment de l’atur en una de les comarques més afectades per la crisi econòmica de la Covid. Sota el lema “Unim-nos” els principals sindicats de l’Alt Maresme es manifestaran dissabte per defensar els drets dels treballadors en una concentració que serà estàtica seguint les recomanacions del Procicat. S’ha convocat per a les 11 del matí i s’espera que serveixi per visualitzar la situació d’empobriment que està patint la població maresmenca i reivindicar a unes condicions laborals més justes.

Aquest dissabte la gent tornarà a sortir al carrer en un primer de maig marcat per l’esclat d’una crisi econòmica sense precedents. Miquel Muliterno, representant del sindicat CNT, ha exposat que la situació que es dibuixa en un futur pròxim amb la finalització dels ERTO i altres ajudes socials, aboca a un escenari d’acomiadaments massius i a un empobriment de la classe treballadora. 

La crisi de la covid ha marcat a tota la humanitat. No només a Catalunya o Espanya és en general. El pitjor és que aquesta crisi la tornarem a pagar la classe treballadora. S’estan fent propostes d’ERTO per salvar llocs de treball, però malauradament a la llarga perdrem molts llocs de treball. Les empreses no ho notaran i ho pagarem els treballadors.

Juntament amb les grans reivindicacions i la millora dels drets dels treballadors, la manifestació també servirà per fer un reconeixement als treballadors essencials i al paper clau dels sanitaris després d’haver patit diverses retallades.

La manifestació la convoquen diferents organitzacions sindicals i entitats de l’Alt Maresme. Diu Muliterno que davant el moment excepcional que vivim,s’han unit diferents ideologies i pensaments per tenir més força i veu.

És una manifestació que hem fet de forma unitària entre tots els col·lectius, entitats, organitzacions de l’Alt Maresme. Farem una concentració estàtica a la plaça de Catalunya i animen a tothom a venir i a fer-nos costat en un dia tan important.

Seguint les indicacions del Procicat, el que havia de ser una manifestació itinerant amb inici a la plaça de Catalunya i final a la plaça de l’Ajuntament, s’ha convertit en una concentració estàtica. L’acte es farà només a la plaça de Catalunya i se seguiran totes les mesures anticovid. El manifest s’ha d’acabar de concretar en les pròximes hores.

Recupera l’entrevista a Miquel Muliterno al programa La Ciutat :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *