El Govern Municipal planteja bonificar els vehicles ‘ecològics’ a partir del 2018

Vehicle elèctric a Barcelona (Font: EFE)

Així es recull en la proposta d’Ordenances Fiscals que es portarà a aprovació del Ple Municipal, en la sessió ordinària que se celebrarà dilluns vinent. Els descomptes aplicables a l’impost de circulació arribaran al 75% en el cas dels vehicles de propulsió elèctrica pura.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha explicat que aquesta és una iniciativa parlada amb els partits de l’oposició, que avança a nivell local les mesures que actualment s’estan estudiant en instàncies superiors.

“Primem l’aspecte mediambiental dels vehicles. Els cotxes que siguin 100% elèctrics tindran una bonificació de l’impost de circulació del 75% i els híbrids, del 50%. Aquesta és bàsicament la proposta per al 2018”, ha concretat.

Aquest incentiu fiscal en termes mediambientals no tindrà pràcticament efectes a nivell recaptatori, segons ha aclarit el titular d’Hisenda. El parc de vehicles ecològics a Calella és encara testimonial. “Hi ha una incidència molt petita quant a vehicles, però entenem que s’ha de fer aquest pas per demostrar que es valora a qui fa l’aposta”, admet Sitjà, qui recalca però que les administracions locals estan a l’espera d’una regulació d’abast global. “Podríem arribar al supòsit que, en un termini de 6 o 7 anys, tots els vehicles fossin d’aquesta categoria i els ajuntaments no recaptessin, creant un desequilibri en els pressupostos municipals”, ha admès.

El projecte d’Ordenances Fiscals que dilluns es presentarà en sessió plenària, inclou també la proposta de calendari fiscal del 2018, que manté el fraccionament en tres de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Nova pujada del rebut de l’IBI

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda ha anunciat que el Govern Municipal proposa no modificar el tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles, la qual cosa farà que el rebut de la contribució augmenti com a conseqüència de l’actualització del valor cadastral de les finques.

“Com que la base imposable s’apuja ja que estem en el penúltim dels 10 anys d’aplicació de la revisió, i mantenim el mateix tipus impositiu, la quota final s’encarirà. Això no ve determinat per una modificació, sinó justament perquè no es fa. Per tant, hi haurà per l’Ajuntament un increment d’ingressos de l’IBI”, ha exposat.

Les ordenances fiscals estableixen la base dels ingressos que percep l’administració local i és el primer tràmit que s’ha d’enllestir prèviament a l’elaboració del projecte de Pressupost Municipal. En aquest sentit, la voluntat de l’executiu local és portar-lo a aprovació abans que finalitzi aquest 2017.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *