Mig miler de persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament en protesta a l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium

Espelmes des de dalt

Mig miler de persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça de l’Ajuntament amb una espelma, responent d’aquesta manera a la crida que feia avui el Comitè en Defensa del Referèndum i l’Ajuntament de Calella per mostrar el rebuig de la ciutadania a l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Espelmes+cartellA la concentració, l’Alcaldessa de Calella Montserrat Candini ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en el qual deia que “cap estat democràtic al món que persegueixi les urnes,  persegueixi la llibertat d’expressió,  sancioni els mitjans de comunicació i que coaccioni la llibertat d’informació.”

El manifest també deia que “ahir l’Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI” i que “des d’ahir, a Europa hi ha presos polítics”.

Al continuació podeu recuperar el Manifest de l’ACM i l’AMI.

Una vegada s’ha acabat la lectura del manifest, els assistents han deixat les espelmes al costat de l’entrada de l’Ajuntament en senyal de rebuig i protesta.

La gent reunida a la concentració coincidia en considerar als Jordi’s “presos polítics” i assegurava sentir-se indignada amb el seu empresonament.

La concentració la va convocar en un primer moment el Comitè local en Defensa del Referèndum, qui esperava llegir un manifest propi però no va ser possible per un problema de comunicació, segons explica Imma Zapata, membre del CDR de Calella.

Imma Zapata declara que tot i que volen l’alliberament dels Jordi’s, igual que l’Ajuntament,, des del CDR senten que no se’ls ha tingut en compte i “que se’ls ha passat per damunt”.

Zapata va llegir el manifest del Comitè local en Defensa del Referèndum al micròfon de Ràdio Calella Televisió, en el que asseguren que no tenen por i que cap sentència judicial els tirarà enrere en la seva lluita per la construcció de la República catalana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat